HRVATI NA ŽESTOKOM UDARU POSLE HAOSA U ATINI: Dinamo je za sve kriv, AEK bojkotovao sastanak!
Navijači AEK-a, ilustracija, Foto: Michalis Karagiannis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

nezepamćeni neredi

HRVATI NA ŽESTOKOM UDARU POSLE HAOSA U ATINI: Dinamo je za sve kriv, AEK bojkotovao sastanak!

Čelnici grčkog kluba ogorčeni posle tragedije

Objavljeno: 10:52h

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama i Zagreba je odložena zbog nereda huligana u Atini.

Uprkos tome što gostujućim navijačima nije bio dozvoljen dolazak u Grčku, "Bed Blu Bojsi" su organizovali svoje pripadnike i režirali haos u Atini prilikom kog je jedan navijač domaćeg kluba ubijen.

Čelnici grčkog AEK-a za nerede u Atini krive zagrebački Dinamo.

- Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača i zbog onoga što se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli haos. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tijekom utakmice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila - rekao je predsednik Uprave AEK-a Jorgos Kosmas.

- Može li Dinamo dati potpunu sliku jučerašnjeg dana i podržati stav AEK-a u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca.Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da pređe Grčku i stigne do Atine te obavi zakazani sastanak s navijačima organizovanog kriminala drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućio da dođu do Nove Filadelfije. Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo.

- AEK je na jučerašnjem popodnevnom sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju incidenti od strane njihovih hrvatskih i grčkih saradnika, što je potpuno ignorisano. U ovom trenutku nije moguće da AEK učestvuje na sastanku na kojem su predstavnici zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka - navode iz AEK-a.

Bonus video:

01:56

GORI ZAGREB! Žestoka tuča navijača Dinama i Legije: Više stotina huligana rasturilo jedan kvart!

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.