BURA NE JENJAVA: Predsednik Dinama BESAN na čelnike AEK-a
Fudbaleri Dinama slave sa navijačima, Foto: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

haos

BURA NE JENJAVA: Predsednik Dinama BESAN na čelnike AEK-a

Hrvatski klub se ogradio od postupaka navijača u Grčkoj

Objavljeno:

Dinamo će dočekati grčki AEK u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a meč će se igrati u senci tragedije koja se desila u Atini.

Posle nereda navijača ova dva kluba život izgubio jedan navijač AEK-a, dok je oko stotinjak pristalica Dinama završilo u zatvoru.

Grci su za sve optužili Hrvate, pa otkuda i oštra reakcija predsednika Dinama Mirka Barišića.

- Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može oda određuje može li neko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan. Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo određenu sumnju. To smo preneli na policiju. Naša policija je obavestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu za Grčku. Crna Gora je pozitivno reagovala, oni su obavestili Grke da dolaze prema granici. Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi - rekao je Barišić za HRT i dodao:

Mesto gde je ubijen navijač AEK-a
Mesto gde je ubijen navijač AEK-afoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

- Čelnici AEK-a su napustili sastanak sa UEFA bez ikakve volje. Koncentrisali su se da se Dinamo izbaci. Naši prijatelji ili sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smemo da zaboravimo. Pozvali smo ih na zajedničko druženje s delegatom UEFA, ali oni su to odbili. To je još jedan loš znak, ali mi ćemo biti uporni te pokušati da ostvarimo dijalog. Nadam se da ćemo doći do objektivne istine.

Bonus video:

01:56

GORI ZAGREB! Žestoka tuča navijača Dinama i Legije: Više stotina huligana rasturilo jedan kvart!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.