"JE*OTE; SLAVIO JE PRED NEONACISTIMA U ZAGREBU! NATRLJAO IM U LICE" Grk u ekstazi: Bog je SVE napravio kako treba
Navijači Dinama/Fudbaleri AEK-a, Foto: EPA/Daniel Kasap, Slavko Midzor / Pixel Media / Profimedia

delirijum aek-ovaca

"JE*OTE; SLAVIO JE PRED NEONACISTIMA U ZAGREBU! NATRLJAO IM U LICE" Grk u ekstazi: Bog je SVE napravio kako treba

Mihalis je postigao gol u vašem domu, ispred vaše tribine, gde boli više nego bilo gde - napisao je uzbuđeni Cakiris

Objavljeno: 12:29h

Grčki novinari koji su uživo na "Maksimiru" videli pobedu AEK-a golom u 90. minutu nad Dinamo Zagrebom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bili su podjedanko oduševljeni koliko i fudbaleri žuto-crnih. Ako ne i više.

Svi u redovima šampiona Grčke su ovaj trijumf u Zagrebu posvetili pokojnom navijaču Mihalisu Kacurisu, koga su huligani Dinama i Panatinaikosa ubili prošlog ponedeljak u Atini.

Strelac pobedonosnog gola Konstantinos Galanopulos je skinuo crni flor i podigao pesnicu visoko, a asistent i najveći ljubimac navijača, Petros Mantalos, prstima je napravio slovo 'M' i pokazao ga punoj tirbini Bed Blu Bojsa.

Petros Mantalos
foto: Printscreen

Upravo o tome je grčki novinar Jorgos Cakiris, član tamošnje "Gazete" i pisao posle utakmice, te je u svom komentaru poručio da je Maksimir neonacistički stadion.

- Neka pobedi AEK i govori: je*ote! Jer upravo se to desilo sa završetkom utakmice za sve unioniste. Kraj meča doneo je loših 1-2 za revanš, što naravno daje prednost u kvalifikacijama, ali je malo ispred imidža žuto-crnih u Hrvatskoj i Zagrebu. Jer, trebalo je da pronađe još najmanje dva gola od ukupno pet izgubljenih i sva četiri zahvaljujući golmanu tima nekadašnjeg asa Panatinaikosa i sadašnjeg trenera Dinama koji nije primetio šta mu je Matijas Almeida uradio! - napisao je novinar i nastavio:

- Mihalis, brate naš, napravi žurku tamo gore, sa Anestisom, Aleksejem i svim ostalim našim momcima, AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos je slavio za tebe, sa podignutom crnom trakom, natrljao im je to u lice! Tako da kažem: Mihalis je postigao gol u vašem domu, ispred vaše tribine, gde boli više nego bilo gde. Naše dete, Kostas iz AEK-a, kao da je Bog sve napravio kako treba. Međutim, ovo nije delo Božije, već Matijasa Almeide, najboljeg od svih, trenera koji je igrao na pobedu i dobio je!

Navijači Dinama iz Zagreba, Navijači Dinamo Zagreba, Bad Blue Boys, Bed Blu Bojs
foto: EPA/Daniel Kasap

- Gledam drugi gol iznova i iznova i pokušavam da zadržim suze, ali ne mogu. Um ne može da pobegne od ovog trenutka, nema ničega što se poredi s ovim večeras. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, ceo AEK i naš bol, u slavlju ovog deteta. Večeras nema ništa drugo. Od sutra pričaj i piši šta hoćeš, šta hoćeš, jer ovaj uspeh je, opet, sve delo Matijasa Almeide koji se nije zadovoljio remijem, samo je tražio pobedu, dobio je sa najboljim protagonistima. Pričaćemo o svemu od sutra...

- Za sve nas, žuto-crne, ova pobeda, način na koji je došla, gol koji je dat tamo gde treba i od onoga ko treba da bude, nije jednostavna. Svih ovih dana doživljavamo neviđenu sramotu, pokušaj unutar granica da se okalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je bila potrebna ova pobeda, ovaj gol na licu mesta meča koji je došao, ovo Kostasovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu! Večeras ništa drugo nije važno osim toga, za Mihalisa sve, nikakva fudbalska analiza, ništa. U subotu u Novoj Filadelfiji moramo da slavimo sa ovim momcima, imamo kvalifikacionu žurku iako je još uvek teško i sve je otvoreno, hvala Kostasu Galanopulosu što nas iznova rasplače gledajući njegov gol, ali posebno način na koji je slavio, ispred njih, u njihova lica!

Konstantinos Galanopulos
foto: Printscreen/Twitter/@FootballReprt

- Mihalise, partijaj brate naš, slavi i izvini se za ovo što se dešava ovde dole, za one koji ne poštuju tvoje sećanje i okreću leđa nacističkim Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu...

Odgovarajuće veliko poštovanje Petrosu Mantalosu za njegov doprinos slavlju. Ušao je i bio neverovatan, ali ono "M" koje je formirao ispred njihove tribine, sav novac, sve za tebe moj Majkl... - zaključio je uzbuđeni Cakiris.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.