MRAČNA STRANA FUDBALA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Dok pršte milioni zabada se i NOŽ U LEĐA!
Anderson Taliska, Foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

da li je ovo fer?

MRAČNA STRANA FUDBALA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Dok pršte milioni zabada se i NOŽ U LEĐA!

Anderson Taliska je došao u Saudijsku Arabiju kada nijedna druga zvezda fudbala nije htela

Objavljeno:

Saudijska Arabija ovog leta za mnoge fudbalere izgleda kao obećana zemlja jer tamošnji klubovi nude novac koji teško ko može da odbije. Međutim, i u toj zemlji ima i ona tamna strana fudbala, a tome je svedočio Anderson Taliska koji je član Al Nasra, ali kako stvari stoje to neće još dugo biti slučaj.

Ovaj Brazilac u Saudijsku Arabiju stigao je kada ova zemlja nije bila ni blizu privlačna za fudbalere iz Evrope i već dvie godine je jedan od glavnih igrača Al Nasra, ali čelnici ovog kluba su mu zabili nož u leđa.

Talisca je u Al Nassr stigao na leto 2021. godine nakon što je proveo dve godine u Kini, a pre toga ostavio je odličan trag u Evropi gdje je nastupao za Benfiku u Bešiktaš.

Neverovatna reakcija

I pored toga što je Kristijano Ronaldo stigao u Al Nasr početkom godine to nije promenilo činjenicu da je Taliska bio daleko najbolji igrač ovog kluba.

Međutim, zbog činjenice da je mnogo više igrača iz Evrope počelo pristizati u Saudijsku Arabiju stvorio se veliki problem, a to je na svojoj koži najbolje osetio Taliska.

Naime, u Saudijskoj Arabiji klubovima je dozvoljeno da u svojoj ekipi imaju samo pet fudbalera koji su rođeni u zemljama van Azije i oni se u saudijskim timovima vode kao stranci.

Al Nasr je ovog ljeta taj broj već prekoračio, a cenu će čini se platiti upravo Taliska. Klub želi da smanji broj stranaca i juče su imali sastanak s Taliskom na kojem su šokiranom Brazilcu saopštili da žele raskinuti ugovor.

Ovaj klub već ima dovoljan broj stranaca i prednost ispred Taliske dobili su Ronaldo, Mane, Brozović, Teles i Fofana, a situaciju otežava i činjenica da će karijeru u ovom klubu gotovo sigurno nastaviti i Ajmerik Laport.

Zbog toga je Al Nasr odlučio da im Talisca više nije potreban i saopštili su mu da žele raskid ugovora.

Inače, Taliska s Al Nasrom ima ugovor do leta 2026. godine i sigurno da će dobiti veliku odštetu zbog raskida.

Žele preko noći do uspeha

Spekuliše se da bi se ovaj 29-godišnjak mogao ponovo vratiti u Evropu, a Bešiktaš je među prvima odlučio da ga kontaktira i ponudi ugovor. No, Taliska je još uvek iznenađen potezom Al Nasra i nije mu jasno kako su ga tako lako otpisali nakon svega.

Bonus video:

00:09

Jeziva scena, dvojica muškaraca igraju fudbal na groblju Lešće

(Espreso/Sportsport.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.