HVANG SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE DOLASKA NA MARAKANU, ZVEZDAŠI SU OVO ČEKALI: Njegove reči se čitaju u JEDNOM DAHU!
Foto: EPA-EFE Rungroj Yongrit, Starsport©

oglasio se

HVANG SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE DOLASKA NA MARAKANU, ZVEZDAŠI SU OVO ČEKALI: Njegove reči se čitaju u JEDNOM DAHU!

In-Beom Hvang po prvi put u javnosti kao fudnaler Crvene zvezde. Imao je svašta da kaže

Objavljeno: 14:19h

Crvena zvezda je pred sam kraj prelaznog roka napravila najskuplji posao u svojoj istoriji.

Stigao je na Marakanu Korejac In-Beom Hvang, u dogovoru teškom pet miliona evra.

On se sada predstavio domaćoj javnosti. Istakao je da je malo nervozan.

- Zdravo svima, ja sam Hvang iz Južne Koreje. Malo sam nervozan pred medijima, nisam takav na terenu, jer tamo ne osećam nervozu. Uzbuđen sam što ću predstavljati Crvenu zvezdu pred sjajnim navijačima. Lepo veče je iza mene, jer sam sinoć sleteo u Beograd. Video sam lep grad, jedva čekam da mi se ovde supruga pridruži - poručio je na početku novi fudbaler Crvene zvezde.

Kao tinedjžer se zaputio u Kanadu, igrao je u Rusiji i Grčkoj, ali će u Zvezdinom dresu premijerno nastupati u Ligi šampiona. Upravo je učešće u elitnom takmičenju bio okidač za njegov transfer u Beograd.

- Sigurno svi znate da je Liga šampiona jedan od glavnih razloga što sam ovde. Svi igrači to žele da igraju. Više sam nego spreman da što pre istrčim na teren i radim sa ekipom. Teško je biti u lakoj grupi. Takve ne postoje. Svi su jaki, kao i Crvena zvezda. Uzbuđen sam zbog utakmica, posebno zbog one protiv Sitija. Verujem da možemo da pobeđujemo.

Hwang In-beom, Fk Crvena Zvezda
foto: Starsport©, Giannis Papanikos Zuma Press Profimedia

Imaće Hvang i dodatni pritisak u Ljutice Bogdana. Crvena zvezda je izdvajanjem pet miliona evra oborila klupski rekord.

- Pritisak je dobra stvar, srećan sam što sam ovde. Nije dobro kada nema pritiska. Želim samo da se predstavim na terenu kroz svoje igre. Nije bitno da li sam najskuplji igrač u istoriji Crvene zvezde. To ne menja ništa, uvek se isto ophodim prema poslu. Očekujem da dam mnogo golova i imam mnogo asistencija. Mogu da igram kao šestica, osmica i desetka. Mogu da budem bek i krilo. Ako mi trener kaže da budem golman, sve će biti u redu. Važno je da imam stav.

Ipak, jasno je da će mu biti potrebno malo vremena. Pre gostovanja na Brdu imaće samo dva treninga sa ekipom.

- Znam da je ovo najveći klub u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi. Da je osvojio Ligu šampiona 1991. godine. Ne mogu svi baš time da se pohvalim. Novi igrači moraju da budu ponosni zbog prošlosti. Verujem da ćemo imati dobar tim, očekujem da mi bude potrebno malo vremena da se prlagodim na nove okolnosti i sistem. Uvek sam se dobro prlagođavao bilo u Olimpijakosu, Rubinu ili Kanadi.

Hvan In Bom, In-beom Hvang
foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

Navijači očekuju mnogo, Barak Bahar još više.

- Nisam još pričao sa trenerom, očekujem da danas ili sutra imamo sastanak. Ono što sam čuo od Marka Marina preko zum sastanka mi se vrlo svidelo. Koliko sam shvatio ja bi trebalo da spajam odbramenu i napadačku liniju. Malo sam pričao sa Sonom oko Mančester Sitija. Ako budemo želeli da napravimo dobar rezultat tamo nećemo samo da se branimo.

Hvang je jedan u nitu igrača koji personifikuju uspon korejskog fudbala. Najbolji eksponat je Totenhemov as Son.

- Mnogo igrača je bilo i trenutno je u Evropi. Ovde ljudi najviše znaju o Sonu, moj najbolji prijatelj Kim je potpisao za jedan od najvećih klubova na svetu (Bajern) . Naša selekcija će biti sve bolja. Volimo da predstavljamo našu zemlju. Radujemo se kada pobeđujemo i kada imako uspeha.

In Bom je bio jedan od ljubimaca bivšeg selektora Paola Benta. Upravo je zbog toga dobio nadimak Prestolonaslednik.

- Mnogo sam napredovao zahvaljujući Mundijalu, to je takmičenje koju mogu da uporedim sa Ligom šampionom. Imao sam odličan odnos sa trenerom Bentom. Igrao sam svaku utakmicu kod njega, čak je bilo i kritika jer. On mi veruje, stalno se čujemo, kao otac mi je.

Pričao je u pregovorima sa Crvenom zvezdom i poznavanju ekipe.

- Znam Kangvu iz Rusije, nisam igrao sam njim, ali protiv njega jesam. Radi se o dobom igraču. Pored Marina čuo sam se sa pgeneralnim direktorom Terzićem. Upoznati ste sigurno sa tom pričom o tome da je rekao da posle pobede u Mančesteru treba da proslavimo moj rođendan.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.