MAMADU MBOĐ JE DEO VELIKE ZVEZDINE TRANSFER PRIČE: Otkriveni detalji dolaska jednog od NAJVEĆIH POJAČANJA OVOG LETA
Mamadu Mbođ dao dodatni motiv Šerifu Endiajeu da dođe u Crvenu zvezdu, Foto: Starsport©

PRIJATELJI

MAMADU MBOĐ JE DEO VELIKE ZVEZDINE TRANSFER PRIČE: Otkriveni detalji dolaska jednog od NAJVEĆIH POJAČANJA OVOG LETA

Mamadu Mbođ je uticao na dolazak Šerifa Ndiajea u Crvenu zvezdu

Objavljeno: 14:40h

Nova devetka Crvene zvezde je Šerif Endiaje koji je sa klubom potpisao trogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje na još sezonu i koji je danas predstavljen u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Stamenom golgeteru je dobrodošlicu u klub poželeo sportski direktor Mitar Mrkela.

- Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog Superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Endiaje danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Ovim pojačanjem završavamo letnji prelazni rok, a bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub. Smatram da smo uradili dobar posao, da smo ekipu rekonstruisali i da smo sada mlađi, moćniji i brži, uz novu energiju.

- Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radili - rekao je Mrkela.

Šerif Endiaje na predstavljanju u Crvenoj zvezdi pričao i o Mamaduu Mbođu
Šerif Endiaje na predstavljanju u Crvenoj zvezdi pričao i o Mamaduu Mbođufoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon karakterističnog fotografisanja, prisutnima se obradio Šerif Endiaje.

- Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu - počeo je Endiaje.

Nada se Endiaje debiju već sutra.

- Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester Siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari zadate ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se tome što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već sutra istrčati na teren.

Ima Zvezda mnogo ambasadora u svetu, pa je tako Endiajeu sve najbolje o n klubu govorio i bivši fudbaler crveno-belih - Mamadu Mbođ.

- Mbođ je moj prijatelj, znamo se iz Senegala, odrasli smo u istoj ulici. Pričao mi je o Zvezdi u superlativima, ali i o Beogradu i Srbiji. Kaže da su ljudi gostoljubivi, da žive za fudbal i to mi se sviđa. Bio je i to motiv više za mene da dođem.

Upoznat je sa taktičkim zahtevima Baraka Bahara.

- Poznata mi je formacija i sistem u kom Bahar igra. Lično, odgovara mi svaka taktika, mogu da se prilagodim, to mi nije problem.

Smatra da Zvezda ima šansu da prezimi u Evropi.

- Šanse postoje, mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje - podvukao je Endiaje.

Šerif Endiaje je rođen 23. januara 1996. godine u glavnom gradu Senegala - Dakaru, premda je svoju fudbalsku karijeru gradio u Evropi. Po završetku juniorskog staža stigao je u Beveren, ali je punu afirmaciju doživeo u prvenstvu Turske gde je centarfor visok 190 centimetara prvo dominirao u dresu Goztepea i na 73 utakmice postigao 24 gola, a potom i u Adani iz koje i dolazi u klub i u kojoj je na 20 mečeva, ukupno 13 puta pogodio mrežu rivala. U međuvremenu, nastupao je i za kineski Šangaj Port gde je na 25 mečeva upisao devet golova.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.