REKAO NE PARTIZANU ZA NOVI UGOVOR, A SADA JE ODBIO I BARSELONU: Ko je supertalentovani Srbin kog želi pola Evrope?
Matija Popović je odbio da produži ugovor sa Partizanom, Foto: Starsport©

VUNDERKIND

REKAO NE PARTIZANU ZA NOVI UGOVOR, A SADA JE ODBIO I BARSELONU: Ko je supertalentovani Srbin kog želi pola Evrope?

Popović važi za jednog od najvećih talenata Evrope u svom uzrastu

Objavljeno:

Mladi fudbaler Partizana Matija Popović odbio je Barselonu, prenosi "Telegraf".

Za njega je od ranije postojalo interesovanje Milana i Borusije iz Dortmunda pre svih, a sada se u priču umešao i katalonski klub.

Kako je preneo pomenuti portal, od 12 skauta njih 11 je smatralo da Popovića odmah treba potpisati, nakon čega je usledila ponuda Barselone. Na papiru je stajala četvorogodišnja saradnja prema kojoj bi Popović redom zarađivao 160.000, 180,000, 200.000 i 230.000 evra po sezoni.

Uz to, postojao je i bonus za potpis od 250.000 evra, kao i još dodatnih 100.000 ukoliko bude licenciran za seniorski tim.

Ta ponuda je odbijena u dogovoru sa Popovićevom porodicom, a ubrzo je stigla i druga. Prema njoj bi zaradio 180.000 evra u prvoj godini (90.000 do januara ukoliko potpiše u septembru i isto toliko u 2024.godini), 220.000 u drugoj, 250.000 u trećoj i 300.000 evra u poslednjoj.

Matija Popović je odbio ponudu Barselone
Matija Popović je odbio ponudu Barselonefoto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Ovoga puta su bili značajniji i bonusi u vezi sa seniorskim timom. Tako bi samo za debi za prvi tim Ćavija Ernandesa dobio čak milion i po evra, a potom i milionske iznose za redom, peti, deseti i 15. meč. Naravno i bonusi za nastupe za Barselonu B, za koju bi Popović na početku igrao.

Iz Barselone su nudili i kompenzaciju za Partizan, iako nisu morali. Popović je letos odbio da potpiše ugovor sa crno-belima, ostavljen je po strani, a u januaru mu ističe stipendijski ugovor sa timom iz Humske nakon čega je slobodan u izboru nove sredine.

Partizanu je trebalo da pripadne 300.000 evra na konto trening kompenzacije, Barselona je nudila i više od toga, ali je ponuda odbijena sa igračeve strane dodaje "Telegraf".

Podsetimo, Popović se nedavno našao i na Gardijanovoj listi igrača rođenih 2006. godine, u kojoj je opisan kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

"Neuobičajeno visok (1,93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali. Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove gladne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otići u Borusiju Dortmund", pisalo je u opisu na Gardijanovoj "Next Generation" listi.

Momak rođen u Nemačkoj je 2019. godina stigao u omladinski pogon Partizana iz novosadske Vojvodine. Istakao se na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u maju kada je na četiri utakmice imao tri asistencije. Srbija je učešće na tom turniru završila u četvrtfinalu porazom od Poljske.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.