"OBRUKALI SU PORODICE, JEDU GIROSE!" Lalatović žestoko opleo po "orlićima" (FOTO)
Nenad Lalatović, Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU

"OBRUKALI SU PORODICE, JEDU GIROSE!" Lalatović žestoko opleo po "orlićima" (FOTO)

Mislim da ti momci moraju da shvate šta je reprezentacija, šta je grb i himna i taj osećaj kada obučes dres sa državnim grbom, rekao je Nenad

Objavljeno:

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije doživela je istorijski poraz od Engleske sa 9:1, a sve je burno prokomentarisao Nenad Lalatović.

- Ja ne mogu da prihvatim da je neko bolji od nas u 20 godina, ajde da je bolji sa 25, 26 jer igra u boljem klubu, više trenira, jednostavno je kvalitetniji. Ali da je sa 20 godina neko toliko bolji, meni to nije jasno. Mislim da ti momci moraju da shvate šta je reprezentacija, šta je grb i himna i taj osećaj kada obučes dres sa državnim grbom. Za mene nema ništa svetije i lepše, moraju da shvate da kada izađu na teren da moraju da se bore kao lavovi, da budu zveri, da trče, da krvare, da uklizavaju, jer ova bruka nije samo njihova bruka. Ne brukaju samo sebe, nego i svoju porodicu, ja to tako shvatam, a kada svi oni to budu razumeli i kada budu bili ratnici na terenu, sigurno se ovo neće dešavati - počeo je Lalatović u razgovoru za Kurir.

Nenad Lalatović
Nenad Lalatovićfoto: Starsport©

Iskusni stručnjak istakao je da se sa najvećim srpskim talentima slabo radi i da se oni ne ponašaju profesionalno.

- Naravno da postoji problem u sistemu, sa našim igračima se slabo radi. Ishrana je slaba, katastrofalna. Kod nas fudbaleri jedu girose i brzu hranu. Nije dovoljno raditi sa igračima sat i po vremena na treningu, treba im se posvetiti. Individualni rad je jako bitan, prvo sa špicevima raditi na završnici, na šutu, pa sa veznim igračima pas, odbarana naravno treba da radi za sebe i tek na kraju ih treba sklapati u jednu celinu. Ali bez individualnog rada nema ništa - kaže Lalatović.

Nenad Lalatović
Nenad Lalatovićfoto: Starsport©

Od krivice je amnestirao sadašnjeg selektora Dušana Đorđevića.

- Dule je jedan sjajan trener i čovek pre svega. Nije sve ni do njega, ne može on tu da izmisli toplu vodu, nekad je kriva i ekipa, jer nije ispoštovala dogovor iz svlačionice. Treba biti i bezobrazniji, drksiji i oštriji, jer kad si dobar sa igračima onda ti oni dušu uzmu. Trener treba da pokrene, da utiče, da prenese energiju. Ja sam u svakom timu u kome sam radio pokušavao da prenesem moju energiju. Da igrači budu zveri, da izginu na terenu, da ispi*aju krv i možda je to zbog toga - rekao je Lalatović.

Dušan Đorđević
Dušan Đorđevićfoto: Starsport©

Nenad je bio selektor "orlića" na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Poljskoj, a imali su nešto slabiji rezultat, ali su bili konkurentni Španiji i Portugalu.

- Osvojili smo jedan bod iz meča sa Severnom Makedonijom i sigurno da rezultat nije bio kakvom smo se nadali. Međutim, ja moram da kažem da ja nisam ni hteo da budem selektor u tom trenutku. Prvenstvo je dolazilo u nezgodnom momentu, igrači su završili sezone i njih 5,6 je bilo na moru između kraja obaveza u svojim klubovima i početka priprema za Euro. Mene su iz Saveza zvali da pomognem, ja sam uvek tu da pomognem svojoj zemlji, jer je volim, za mene nema ništa svetije. Ali ja je nisam vodio na način kako sam hteo, ja bi odmah promenio tih 5,6 igrača, ali nisam mogao. Držao sam to koliko sam mogao, vodio sam tri utakmice, našao sam se u "nebranom grožđu" i ispalo je kako je ispalo - zaključio je Lalatović.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.