"DA NAUČIŠ DA CENIŠ I POŠTUJEŠ ONO ŠTO IMAŠ!" Tadić o debaklu Ajaksa po njegovom odlasku (FOTO)
Dušan Tadić u Fenerbahčeu, Foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

POTOP POSLE DUŠANA

"DA NAUČIŠ DA CENIŠ I POŠTUJEŠ ONO ŠTO IMAŠ!" Tadić o debaklu Ajaksa po njegovom odlasku (FOTO)

Kapiten reprezentacije Srbije vodio je "kopljanike" do polufinala Lige šampiona, a njegov bivši klub u jednom trenutku bio je poslednji na tabeli

Objavljeno:

Dušan Tadić bio je kapiten Ajaksa, ali i često osporavan tokom pet godina, a kada je otišao dogodio se potop holandskog velikana.

Otišao je u Fenerbahče sa kojim ove sezone ima sve pobede u svim takmičenjima, a "kopljanici" su u jednom trenutku bili i poslednji na tabeli.

Dušan Tadić u Fenerbahčeu
Dušan Tadić u Fenerbahčeufoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kapiten reprezentacije Srbije uživa na suncu Istanbula, a holandski mediji pozvali su ga da prokomentariše situaciju u velikanu iz Amsterdama.

- Želeo bih da upozorim igrače Ajaksa da uspeh možete da ostvarite samo kao kolektiv. Svako ko voli klub i vodi računa o njemu oseća u srcu razočaranje i bol. Ali, nekada u životu stvari se dešavaju sa razlogom - da naučiš da ceniš i poštuješ ono što imaš - rekao je Tadić.

Fudbaleri Ajaksa
Fudbaleri Ajaksafoto: EPA/MAURICE VAN STEEN

Dušan je u dresu Ajaksa osvojio šest trofeja, igrao polufinale Lige šampiona i na 241 utakmici upisao 105 golova i 112 asistencija.

- Svi i ovde u Turskoj su šokirani Ajaksovim igrama, ceo svet je zatečen. Siguran sam da će Ajaks dovesti u klub ljude koji znaju šta je Ajaks, kao što su Luj van Gal, Mihael van Prag, Deni Blind i Džon van Šip i koji će doneti oporavak. Oni znaju šta je potrebno da se to uradi i siguran sam da će srediti stvari - istakao je Tadić.

Dušan Tadić u dresu Ajaksa sa kapitenskom trakom
Dušan Tadić u dresu Ajaksa sa kapitenskom trakomfoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Kao član "kanarinaca" u svim takmičenjima 19 mečeva, šest golova i četiri asistencija.

- Jako sam srećan u Istanbulu. Fenerbahče je prelep, veliki i dobro organizovan klub sa fantastičnim navijačima. To je baš ono što mi je bilo potrebno - zaključio je Tadić.

Bonus video:

02:54

Dušan Tadić posle poraza od Mađarske

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.