FSS: Počećemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona! (FOTO)
Foto: Fonet

Kad, EEE?

FSS: Počećemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona! (FOTO)

"U toku su ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima", ističe Šurbatović
Objavljeno:

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se nada da će izgradnja Nacionalnog stadiona početi krajem ove ili početkom sledeće godine.

- U toku su ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima. Na nedeljnom se sastajemo sa svim nadležnima. Trenutno tražimo pogodnu lokaciju i mislim da ćemo uskoro uz pomoć UEFA i FIFA doći do projekta novog stadiona - rekao je Šurbatović na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

- Počećemo, nadam se, krajem ove godine ili početkom sledeće sa izgradnjom Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće fudbala - dodao je on podnoseći izveštaj.

Šurbatović je podsetio da će Nacionalni stadion biti kapaciteta od minimum 55.000 mesta kako bi Beograd mogao u bliskoj budućnosti da se kandiduje za domačinstvo finala Lige šampiona i Lige Evropa.

- Daleko smo odmakli u pripremi projekta izgradnje Administrativne kuće fudbala, ona bi trebalo da Novom Beogradu, idejno rešenje je već spremno... - naveo je Šurbatović.

On je naveo da su 2016. godinu obeležili uspesi na sportskom planu svih selekcija, a posebno A reprezentacije.

- A reprezentacija je na pola puta i trenutno se nalazi na prvom mestu u svojoj grupi, što nam daje realne nade da ćemo da se plasiramo u Rusiju. To je prioritet nad svim prioritetima - rekao je Šurbatović.

On je kao uspeh naveo i plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, kao i kadetske na šampionat Evrope u Hrvatskoj. Kao jedan od prioriteta za 2017. godinu, Šurbatović je naveo ono što je, kako je rekao, "aktuelno uvek".

- Nastavak žestoke borbe za regularnost u srpskom fudbalu - rekao je generalni sekretar FSS.

BONUS VIDEO: Leonardo spašava Boaćija na derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.