DIKA STOJANOVIĆ POSLAO PORUKU FUDBALERU KOJI JE IZABRAŠ ŠVAJCARSKU PRE SRBIJE: "Njegov otac mi se nije javljao!"
Dika ističe da su oni pokušali da dođu do njega, Foto: FSS

bez okolisanja

DIKA STOJANOVIĆ POSLAO PORUKU FUDBALERU KOJI JE IZABRAŠ ŠVAJCARSKU PRE SRBIJE: "Njegov otac mi se nije javljao!"

Direktor reprezentacije o izboru Ugrinića da nasrupa za Švajcarsku

Objavljeno: 18:24h

Srbija je iskazala interesovanje za fudbalera Filipa Ugrinića, ali uprkos naporima Fudbalskog saveza Srbije da ga privoli da igra za nacionalni tim, on je odlučio da predstavlja Švajcarsku, svoju zemlju rođenja.

Filip Ugrinić, koji igra za Jang Bojs, izjavio je da su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije reagovali prekasno i da je zbog toga odlučio da se pridruži reprezentaciji saigrača poput Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Direktor A reprezentacije Srbije, Stevan Stojanović, u izjavi za Kurir, detaljno objašnjavao kako su tekli pregovori između FSS-a i Filipa Ugrinića.

- Video sam njegovu izjavu posle utakmice Crvene zvezde i Jang Bojsa. Ne znam samo šta znači reč kasno! Da smo se kasno javili... Kontaktirali smo ga, kada je počeo da igra dobro i pruža kvalitetne partije. Nismo mogli ranije. Selektor Stojković ga je pratio i kada se uverio da ima kvalitet za Srbiju, dobio sam zadatak da ostvarim kontakt sa Ugrinićem - rekao je za Stevan Dika Stojanović i nastavio:

- Zvao sam njegovog oca koji mi se nije javio. Poruku mi je posle toga poslao Ugrinićev menadžer i rekao da je Filip odlučio da igra za Švajcarsku, jer živi tamo. Njegov izbor, poštujemo to. Ali, mora da se zna, nemamo termine za reprezentaciju kao ranije. Sada je manje prijateljskih, a više takmičarskih mečeva. Konkretno, hteli smo da Ugrinić igra protiv Belgije, ali... Izjasnio se, idemo dalje. Nema problema. Pratimo neke igrače. Naučili smo lekciju.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.