INTERVJU KOJI JE UZBURKAO "FUDBALSKE DUHOVE": Ljuboja bez pardona o aferama u reprezentaciji i Piksijevom pozivu!
Danijel Ljuboja i Bane Vučelić, Foto: Starsport

bez ustručavanja

INTERVJU KOJI JE UZBURKAO "FUDBALSKE DUHOVE": Ljuboja bez pardona o aferama u reprezentaciji i Piksijevom pozivu!

Bivši reprezentativac govorio na mnoge fudbalske teme

Objavljeno: 19:21h

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Danijel Ljuboja je nedavno došao u žižu javnosti kada se pojavio na utakmici Strazbura i Olimpika iz Marseja.

Svi su komentarisali njegov izgled, a sada je u opširnom intervjuu za "Sportklub" govorio na mnoge aktuelne fudbalske teme.

Prvo je prokomentarisao činjenicu da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo posle 24 godine.

- Ispratio sam čitave kvalifikacije. Možemo reći da je ovo već drugo veliko takmičenje na koje smo se plasirali otkako je Piksi selektor. Jeste da nije išlo sve baš glatko, ali uspeli smo da obezbedimo plasman, što je jako bitno da bismo imali kontinuitet na takmičenjima. Verujem da možemo da napravimo i korak više od samog plasman - rekao je Ljuboja na početku razgovora.

Zatim je pričao o aferama u nacionalnom timu i podsetio se 2006. godine na Svetskom prvenstvu kada je Ljuboja sa selekcijom SCG doživeo debakl.

Danijel Ljuboja
Danijel Ljubojafoto: Starsport

- Svuda se to dešava, ne samo kod nas. Na svakom prvenstvu ako ne pobediš prvu ili drugu utakmicu uvek će moći da se nađu neki problemi koji uglavnom nemaju veze sa fudbalom. Recimo i u francuskoj reprezentaciji se dešavalo kada nije prošla prvo kolo da je bila neka afera ili između igrača ili između selektora i igrača. Kao da se traži uvek nešto dodatno da se nađe razlog zbog čega se nije napravio dobar rezultat. Kada se prave dobri rezultati, onda čak i međusobni odnosi koji nisu dobri ne dolaze do izražaja, jer je usled pobeda atmosfera dobra - rekao je Ljuboja, pa potom dodao:

- Mnoge stvari su se i poslednjih meseci pojavljavale u medijima o tome. Neki su ispričali šta su želeli, ja sam rekao svoje, pa bih sad stavio tačku na to sve. Ne bih voleo da ponovo iznosim nešto i da se nastavljaju neke negativne priče. Bili smo na Svetskom prvenstvu i to nije loše. Možda smo mogli neki bolji rezultat da napravimo, ali ne bih ulazio u detalje šta je bilo, jer ne želim da se to po medijima nastavlja.

Nije mu se dalo da zaigra u Crvenoj zvezdi.

- Nije mi se dalo da igram u Zvezdi. Kada sam ja želeo da igram oni me nisu hteli, kasnije ja nisam želeo da dođem. Sa 12-13 godina sam bio na probi u Crvenoj zvezdi i nisam dobio pozitivan odgovor da ostanem, posle čega sam otišao u Francusku.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

Kasnije ga je zvao i Dragan Stojković Piksi.

- Jeste, tačno je da me je Piksi zvao. Kada je on živeo u Parizu ja sam igrao za Pari Sen Žermen, tako da smo se tada dosta družili. Posle toga kada je postao predsednik Crvene zvezde zvao me je da dođem u klub, ali ja sam tada već bio u Volfsburgu i nije se namestilo.

Smatra da je Nemanja Vidić pravo rešenje za srpski fudbal.

- Povremeno se čujemo. Nikada nismo bili bliski prijatelji, kao da smo recimo igrali u nekom klubu dugo zajedno. Nastupali smo jedan period zajedno u reprezentaciji. Podržao sam ga jer sam video u njemu jednog korektnog čoveka. Uvek smo imali jedan dobar odnos i mislio sam da bi on bio dobro rešenje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Imao sam priliku da vidim da je ispravan kao osoba, uz to je imao sjajnu karijeru u Mančester Junajtedu…zbog svega toga sam mislio da je dobar izbor za dugoročno rešenje za naš fudbal - poručio je Ljuboja.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.