ERDOGAN SUSPENDOVAO SUPERLIGU POSLE BRUKE KOJA JE OBIŠLA SVET: Političar zabo sudiju PESNICOM, saradnik ga šutirao!
Faruk Koca je nokautirao sudiju, a njegov saradnik ga šutirao, Foto: Emin Sansar / AFP / Profimedia, Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

stop

ERDOGAN SUSPENDOVAO SUPERLIGU POSLE BRUKE KOJA JE OBIŠLA SVET: Političar zabo sudiju PESNICOM, saradnik ga šutirao!

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kom je doneta odluka da se Superliga prekine na neodređeno vreme

Objavljeno: 09:23h

Nakon što su slike i snimci zaprepašćujućeg nasilja na terenu Superlige Turske obišle svet, predsednik države Redžep Tajip Erdoan je suspendovao fudbalsko prvenstvo!

U ponedeljak veče, odmah po završetku utakmice 18. kola između Ankaragučua i Rizea (1:1), predsednik domaćeg kluba Faruk Koca (59) je utrčao u teren i pesnicom udario u glavu glavnog sudiju Halila Umuta Melera, a onda je jedan Kocin saradnik dva puta šutnuo arbitra koji je sklupčan ležao na travi.

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kom je doneta odluka da se Superliga prekine na neodređeno vreme, udruženje turskih fudbalskih sudija pozvalo je članove da iskoriste pravo na povlačenje, a nedugo nakon sramotnih dešavanja oglasio se predsednik Turske, Redžep Tajip Erdoan.

- Osuđujem napad na sudiju fudbalske utakmice. Nikada nećemo da dopustimo da se nasilje umeša u turski sport - poručio je Erdoan koji je poželeo oporavak sudiji, a nije konkretno komentarisao Kocu, koji je njegov kolega političar.

Redžep Tajip Erdogan
foto: Profimedia

Halil Umut Meler je primljen u bolnicu, a prema navodima turskih medija, uhapšene su najmanje tri osobe, među kojima je i predsednik Ankaragučua.

Turski ministar pravde, Jilmaz Tunc, potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv odgovornih za napad i najavio je visoke kazne.

Bonus video:

00:29

Navijači Ferencvaroša u Leskovcu

(Espreso/Al Jazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.