BOMBA, MILOŠ LUKOVIĆ IDE ZA 5.7 MILIONA EVRA I BONUSE: Pišu se nove stranice istorije srpskog fudbala!
Miloš Luković ide u Spartak iz Moskve, Foto: Starsport

kakva vest

BOMBA, MILOŠ LUKOVIĆ IDE ZA 5.7 MILIONA EVRA I BONUSE: Pišu se nove stranice istorije srpskog fudbala!

Miloš Luković na pragu potpisa za velikana, ali postoji jedna začkoljica

Objavljeno:

Projekat je uspeo i IMT će po svemu sudeći izbiti na čelo liste najuspešnijih klubova srpske fudbalske industrije. Jer Miloš Luković će, ako ne bude velikih zaokreta, postati najskupji igrač koji je iz Mozzart Bet Superlige otišao u inostranstvo, a da to nije učinio iz tabora Crvene zvezde i Partizana.

Naime, 18-godišnji napadač je na pragu selidbe u moskovski Spartak, koji je toliko zapeo za Lukovića da će nadmašiti i sumu od 5.200.000 evra koliko je Čelsi sada već davne 2006. platio za Slobodana Rajkovića.

Deluje pomalo neverovatno, mada se i ranije pisalo da IMT neće da Lukovića pusti bez 6.000.000 evra, ali ruski mediji navode da će Spartak skoro pa izjednačiti tu sumu, a možda je i nadmašiti. Odnosno, da će Spartak na ime obeštećenja da plati 5.700.000 evra, a da bi IMT mogao da zaradi i 20 odsto od narednog transfera!

Miloš Luković ide u Spartak iz Moskve
Miloš Luković ide u Spartak iz Moskvefoto: Starsport©

Ogroman novac za srpske uslove, mada treba imati u vidu da su transferi sve skuplji i skuplji, pa je tako i TSC letos prodao Petra Ratkova u Salcburg za okruglo 5.000.000 evra. IMT je otišao i korak dalje.

Sam igrač će dobiti ugovor na četiri i po godine i pride strpljenje da napreduje, jer kako ističu svi ruski mediji: on nije tu da odmah preuzme mesto startnog špica od Aleksandera Soboleva. Pavel Melešin im svakako u januaru ide na pozajmicu, pa će pored Soboleva klub pokušati da angažuje još dvojicu napadača. Lukovića za budućnost, a tog drugog da već sada pritiska startnog špica.

Miloš Luković ide u Spartak iz Moskve
Miloš Luković ide u Spartak iz Moskvefoto: Starsport©

Posao ipak nije sasvim overen, jer Spartak prvo treba da imenuje sportskog direktora da sve ispotpisuje. Međutim, u Moskvi pišu da je to samo papirološka prepreka. I sa ponosom ističu da je Spartak napravio veliki posao, jer su na Lukovića motrili i velikani kakvi su Čelsi i Mančester Siti, pa i Bode i Ajntraht Frankfurt. Izgleda da je Spartak bio najbrži.

Inače, Luković je široj javnosti u Srbiji postao poznat kada je prošle sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije postigao 15 golova. Ove sezone je dodao još devet, ako dodamo i naj jedan u Kupu.

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.