PIKSI O ZLATNOJ LOPTI: Dobro je dok vam NEŠTO daju... Vratili smo Srbiju na mapu Evrope, Mitrović je FENOMEN!
Dragan Stojković Piksi sa Zlatnom loptom FSS-a, Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

ponosan

PIKSI O ZLATNOJ LOPTI: Dobro je dok vam NEŠTO daju... Vratili smo Srbiju na mapu Evrope, Mitrović je FENOMEN!

Cilj svih ciljeva je bio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, složili smo se da je to nešto što moramo, rekli smo, obećali i uradili - istakao je Dragan Stojković

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi je istakao zahvalnost za dobijanje četvrte Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg trenera i obećao da će fudbalska reprezentacija dati sve od sebe da najbolje predstavlja naciju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Piksi je na svečanost došao u društvu suprugu Snežane Stojković koja je zablistala u elegantnoj beloj odevnoj kombinaciji.

- Poštovani, želim da pozdravim posebno bivše selektore Srbije. Velika čast je što mogu da se obratim odavde u ulozi laureata, a u šali kažem da je dobro dok vam nešto daju. Ovo ima posebnu važnost za mene, ali i isto tako obavezu dodatnu da nastavim, da se trudim da prezentujem našu reprezentaciju najbolje što mogu i nastaviću u tom ritmu. U martu mesecu ili tako nešto, kada se Fudbalski savez promenio, dobio novo rukovodstvo, pitali smo šta nam je cilj. Cilj svih ciljeva, a i taj neki prioritet svih prioriteta i taj zadatak je bio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kontinentalno takmičenje gde dugo nismo bili i složili smo se da je to nešto što moramo, rekli smo, obećali i uradili. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu, to je istorijski rezultat, a to iz dva razloga. Zato što je u pitanju jedna duga vremenska distanca, a drugi i onaj najvažniji, jeste da ćemo pod imenom Srbija učestvovati na najvećem kontinentalnom takmičenju - rekao je Piksi pa dodao:

Dragan Stojković Piksi
foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

- Uspeli smo i ova godina koja odlazi, pamtićemo je, ona je bila više nego uspešna za Fudbalski savez Srbije, za naš narod, našu reprezentaciju, a i mene lično kao nekoga ko brine i ko nosi ogromnu količinu odgovornosti kada su rezultati u pitanju. Želim na kraju da, kao što tradicija nalaže, da se pre svega zahvalim kompletno rukovodstvu FSS na velikoj podršci, na onome što je jako važno u ovom poslu, a to je da imate vetar u leđa i da tu podršku osetite. Želim da se zahvalim svojoj porodici takođe, koja mi daje bezrezervnu podršku i nemamo dilemu oko toga. Želim da se zahvalim stručnom štabu, svim onim ljudima koji su brinuli o zdravlju našijh igrača, a da se zahvalim i fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala da možemo do kraja i da cilj koji smo rekli da ćemo ostvariti, da smo uspeli u tome. Ovaj plasman na Evropsko prvenstvo je svojevrstan poklon naciji koja voli fudbal i koji će stati uz svoju reprezentaciji.

Dragan Stojković Piksi
foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Čestitao je Aleksandru Mitroviću i Violeti Slović koji su proglašeni za najboljeg fudbalera i fudbalerku.

- Laureatima do sveg srca čestitam, Violeta, uživaj u ovom priznanju jer si ga zaslužila, Aleksandru velikom takođe čestitam, on već zna šta ja mislim o njemu, zato ga i zovem da bude na spisku. Jedan fantastičan momak, koji se bori za dres reprezentacjie, za grb svoje zemlje, neko ko i kada su u pitanju povrede i kada su u pitanju neke stvari koje te sprečavaju, on ne priznaje to. To je fenomen gde sam ja retko sretao ljude da gledaju na te stvari. Zato... Potpuno zasluženo je osvojio i želim da nastavi onda kada bude bilo najpotrebnije, a to je Gelzenkirhen i dva puta Minhen, to je najvažnije. Sve pre toga nije toliko, ali se nadam da će biti pravi kad nam je najpotrebniji. Ne bih vas puno zadržavao, nisam spremao govore, volim da kažem ono što mislim, u Nemačkoj ćemo dati sve od sebe, da svoju zemlju reprezentujemo na odličan način i verujemo da će rezultat toga doći na kraju. Želim vam srećnu Novu godinu, ovu 2024. da budete zdravi, veseli, nasmejani, uspešni, srećni vam praznici, čekamo vas sa velikom podrškom u Nemačkoj, na leto za šest meseci. Budite ponosni i živeli - završio je Stojković.

Bonus video:

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.