ZVEZDA GA DOBRO UPAMTILA SA PRIPREMA, A SAD JE JOŠ SKUPLJI: Dinamo zagrizao za napadača, a crveno-beli?
Zvezdan Terzić i Vladan Milojević, Foto: Starsport©

zamena za bukarija?

ZVEZDA GA DOBRO UPAMTILA SA PRIPREMA, A SAD JE JOŠ SKUPLJI: Dinamo zagrizao za napadača, a crveno-beli?

Pažnju šampiona Srbije je skrenuo još pre skoro godinu dana

Objavljeno: 19:44h

FK Crvena zvezda će verovatno imati dosta odlazaka i dolazaka u januarskom prelaznom roku, a uvod u sve je bio povratak Vladana Milojevića na klupu.

Neuspeh u Evropi gde nije izboreno takmičenje u prolećnom delu sezone, ali i loše igre tima pod Barakom Baharom, znače sigurnu prodaju nekih prvotimaca, a kao jedna od najavljenih je ona Osmana Bukarija.

Kao njegov naslednik pominje se Bernard Tekpeti (26), napadač Ludogoreca koji je pažnju šampiona Srbije skrenuo još pre skoro godinu dana.

Tada je Ganac briljirao u prijateljskom susretu Zvezde i Ludogoreca, a još tada se pisalo da je Dinamo Zagreb spreman da izdvoji pet miliona evra za njega.

Pominjali su se i Fejenord i Šahtjor, ali prvak Bugarske je ipak zadržao Tekpetija a njemu cena u međuvremenu ne da nije pala, već je porasla. Sada ga cene pet i po miliona evra, a napadač ima ugovor sa Ludogorecom do leta 2026.

Crvena zvezda planira da prodajom Osmana Bukarija zaradi oko sedam miliona evra pa bi mogla da priušti ovo pojačanje, međutim pitanje je da li ga želi pošto još nije ostvarila kontakt sa Bugarima, za razliku od Dinama.

Tekpeti je najbolji je igrač kluba iz Razgrada, a u dosadašnjem delu sezone je postigao 11 golova i upisao sedam asistencija u svim takmičenjima.

Seniorsku karijeru je počeo u Šalkeu 04, pa bio član Altaha, Paderborna i Fortune Dizeldorf, a Ludogorec ga je 2020. doveo iz Gelzenkirhena za 900.000 evra.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.