"ŠAMPIONSKA TITULA NEMA CENU!" Terzić pričao o prelaznom roku i otkrio koju dvojicu će Zvezda poslednje prodati
Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

"IMAMO NAJKVALITETNIJI TIM"

"ŠAMPIONSKA TITULA NEMA CENU!" Terzić pričao o prelaznom roku i otkrio koju dvojicu će Zvezda poslednje prodati

Čelnik crveno-belih o Milanu Rodiću, Urošu Sremčeviću, deci kluba, Aleksandru Dragoviću, Milanu Borjanu, derbiju sa Partizanom, pripremama...

Objavljeno:

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde na početku zimskih priprema poručio je fudbalerima da samo titula dolazi u ozbir, a pričao je i o pojačanjima.

- Definitivno nećemo dovoditi levog beka. Pretresli smo spisak igrača i stav Vladana Milojevića je, s obzirom da nemamo evrospkih utakmica, da Rodić može da iznese drugi deo sezone - počeo je Terzić.

Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

Jedan od zanimljivih igrača je Uroš Sremčević.

- Ne volimo da pričamo o igračima koje nismo završili., ja sam se izjasnio o Urošu Sremčeviću - radi se o neverovatnom centarforu, jednom od najboljih u Srbiji, jeste interesantan. Videćemo šta će se dešavati. Sada smo pričali u kom smo sistemu igrali, ali ako bi Sremčević došao, on i Mijatović mogu da igraju zajedno - kaže Terzić.

Uroš Sremčević na utakmici protiv Crvene zvezde
Uroš Sremčević na utakmici protiv Crvene zvezdefoto: Starsport©

Naravno, biće i odlazaka.

- Imamo preveliki broj igrača. Nemamo evropske utakmice. Više igrača imamo nego što bi nam trebalo i što se tiče mira u svlačionici i budžeta na platama. Vladan Milojević je napravio spisak želja vezano za odlazak igrača. Ne određujemo mi ko će otići, a ko ostati, već tržište - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

"Zvezda živi od transfera."

- Ne postoji to, ko će sigurno otići. Nedeljković i Mijatović su poslednji koje ćemo prodati. Zvezda živi od transfera. Svi klubovi u Evropi žive od TV prava, ulaznica i sponzorstva. Mi te resurse koristimo. TV prava nemamo. Nemamo ni jednu državnu kompaniju, Imamo Gasprom sa kojima ističe ugovor, a od ulaznica, kada nema Evrope nemamo ništa - istakao je Terzić.

Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović
Kosta Nedeljković i Jovan Mijatovićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Mi smo 13 miliona evra platili porez državi na način da smo naplatitli potraživanja od UEFA. Nama su potrebni prihodi iz UEFA bonusa i transfera. Ponavljam, Mijatović i Nedeljković su poslednji koji će otići. Čitam i ja komentare koji kažu da bi trebalo zadržati zvezdinu decu. Ali, realnost je druga. Naš cilj je da zarađujemo 15-20 miliona godišnje od prodaje, a to možete od mladih igrača. Imamo mnogo razgovora za mnoge igrače. Naravno, pokušaćemo da se oslobodimo igrača koji su manje potrebni treneru Vladanu Milojeviću - jasan je Terzić.

Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

Objasnio je ko ne može da ode.

- Zaključak je da ne može da ode niti jedan igrač koji može da ugrozi osvajanje šampionske titule. Šampionska titula nema cenu. Takav je Mirko Ivanić, za kojeg imamo najveću ponudu. Mirko je 1993. godište, i ako dobijete 6 miliona evra za njega.... Ali, on je ključan za osvajanje titule i ne može da ide. Ni jedan igrač nije napustio Zvezdu. Mi "puškom" ne možemo da oteramo naše igrače pa vi procenite da li je lepo. Zvezda nikada i nikome nije ostala dužna. Znate li da je ikada neko otišao i podneo tužbu. Znači da su svi plaćeni i zadovoljni u zvezdi - poručio je Terzić.

Mirko Ivanić i generalni direktor Zvezdan Terzić
Mirko Ivanić i generalni direktor Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Aleksandar Dragović ima ugovor do juna, a želja kluba je da ga zadrži.

- On od kada je došao, hoće da ode, mi kažemo ne može, on ostane i bude najveći profesionalac. Pokušaćemo da se dogovorimo i produžimo ugovor. On se odužio, došao je kada je bio u najboljem dobu. Došao je bez obeštećenja i nama je važno da oni budu zadovoljni, ispunjeni i srećni - objasnio je Terzić.

Aleksandar Dragović i generalni direktor Zvezdan Terzić
Aleksandar Dragović i generalni direktor Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Milan Borjan je na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

- Nisam. Ali, u ovom trenutku ga Vladan Milojević nije pominjao. Imamo golmana Glazera koji je bio možda i najbolji igrač. Doveli smo i Balšu Popovića, koji je bio najbolji golman druge lige. Imamo golmane za budućnost - kaže Terzić.

Milan Borjan
Milan Borjanfoto: Starsport©

O sponzorskim ugovorima.

- Razgovaramo sa Gaspromom, u junu nam ističe ugovor . Sa Zvezdom su 14 godina i nema sumnje da smo ih reprezentovali na najbolji način. Bili su uz nas kada je nama bilo najteže i poazali smo odnos koji prevazilazi samo poslovni. Nema sumnje da ćemo se dogovoriti za naredni period. Krajem marta, Zenit dolazi na Marakanu. To je još jedna potvrda dobrih odnosa - rekao je Terzić.

Vladan Milojević, Zvezdan Terzić i predsednik Svetozar Mijailović
Vladan Milojević, Zvezdan Terzić i predsednik Svetozar Mijailovićfoto: FK Crvena zvezda

O derbiju sa Partizanom.

- Kladionice mnogo toga govore. Ne pamti se da je Zvezda kao takva ušla u neki derbi kao što je ušla 20. decembra. Ljudi su napravili neku realnost, matematičari na osnovu raznih modela, a to je da je Zvezda bolja od Paritzana. Trener Duljaj me je iznenadio sa nizom od 13 pobeda. U derbiju protiv nas su se srcem izborili, bez obzira što je Zvezda bila bolja. Kažem, Bog ih je nagradio jer su bili motivisaniji, agresivniji i na snagu volje su izgurali. Ali, mislim da Zvezda ima najkvalitetniji tim. Mislim da će stvari da dođu na sovje mesto - istakao je Terzić.

Detalj sa 171. večitog derbija
Detalj sa 171. večitog derbijafoto: Starsport

O pripremama...

- Nemamo mi mnogo novih igrača da bi se uigravao tim. Trebaju nam dobri tereni i dobri uslovi da pobegnemo iz zaleđenih terena. Idemo da se spremimo, a prijateljske utakmice su nam manje važne - jasan je Terzić.

Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić na zimskoj prozivci FK Crvena zvezdafoto: FK Crvena zvezda

Na pripreme će krenuti i dvojac iz OFK Beograda, Balša Popović i Aleksandar Kahvić.

- Kahvić je bio proglađšen za nakjboljih 50 dečaka, bio je najboli igrač druge lige. On je dete 2004. godište. Zaslužio je da od ena pripreme. Sve zavisi od njega. Otvorio se prostor da povedemo i druge igrače. Imaće šansu da se nametne Milojeviću. Imaće minutažu, prostor, tretman, neka pokažu da li su sposobni da nose dres Zvedze - zaključio je Milojević.

Bonus video:

00:21

Zvezdan Terzić vanredna konferencija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.