ZVANIČNO: Potpisao Dijego Falčineli!
Dijego Falčineli prešao u Speciju, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

to je to

ZVANIČNO: Potpisao Dijego Falčineli!

Dijego Falčineli stavio potpis na ugovor do 30. juna 2025

Objavljeno:

Specija će u drugom delu sezone voditi grčevitu borbu za opstanak u Seriji B, a jedan od kljičnih nedostataka ekipe sa stadiona Alberto Piko je realizacija.

Ekipa Luke Danđela postigla je svega 16 golova u prvom delu sezone, pa je se očekivalo angažovanje napadača. Izbor je pao na doskorašnjeg napadača Modene i nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde,Dijega Falčinelija, koji je potpisao ugovor do 30. juna 2025. godine

Falčineli (32) nije baš bio raspucan proteklih godina, s obzrom da dvocifreni broj pogodaka u prvenstvenim mečevima nije postigao od sezone 2016/2017. u dresu Krotonea, ali njegov adut u napadu nisu samo golovi. Radi se o napadaču koji ima ozbiljan uticaj na igru svojih ekipa, a u Speciju donosi ogromno iskustvo iz dva najviša ranga italijanskog fudbala.

Dijego Falčineli prešao u Speciju
Dijego Falčineli prešao u Specijufoto: Starsport / Peđa Milosavljević

Dijego je u Seriji B odigrao 202 utakmice, u Seriji A 114, a jedini klub u kojem je igrao van Apenina bila je Crvena zvezda. Za aktuelnog šampiona Srbije odigrao je 37 utakmica u svim takmičenjima u sezoni 2020/2021. i postigao 13 golova u svim takmičenjima. Crveno-beli su želeli da iskusni napadač ostane, ali je on iz privatnih razloga morao karijeru da nastavi u Italiji.

U Modenu je stigao u julu 2022. godine i u periodu od godinu i po dana zabeležio 54 nastupa, postigavši devet golova, uz osam asistencija. Tokom karijere nastupao je Potevekio, Folinjo, Sasuolo, Juve Stabiju, Lančano, Peruđu, Krotone, Fjorentinu, Bolonju, Crvenu zvezdu, Modenu i sada će se oprobati u Speciji.

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.