PREKO PARTIZANA DO PREMIJER LIGE: Na milimetar smo od TRANSFERA ZIME!
Fudbaler Nordsjelanda, Foto: Matteo Cogliati / AFP / Profimedia

sjajan posao

PREKO PARTIZANA DO PREMIJER LIGE: Na milimetar smo od TRANSFERA ZIME!

Ibrahim Osman pred transferom karijere u engleskog velikana

Objavljeno:

U danima pred prvu utakmicu protiv Nordsjelanda u letošnjim kvalifikacijama za Ligu konferencije, u Partizanu su imali razloga da zadovoljno trljaju ruke čitajući vesti: Ernest Nuama, ponajbolji igrač danskog kluba, prelazi u Lion (iliti njegov bratski klub Molembek) za 25.000.000 evra!

Rasli su tih dana i optimizam i šanse crno-belih u očima navijača i rukovodstva kluba iz Humske da se može do plej-ofa, pa je malo ko obraćao pažnju na one igrače što ostaju u Farumu, odnosno one što nadolaze.

Upravo jedan od njih, što je odigrao izvanredno u prvoj utakmici (5:0 za Dance) i pošteno izmaltretirao odbranu Beograđana, a potom za sedam dana golom rešio okršaj u Humskoj (1:0), jedna je od zvezda zimskog prelaznog roka.

Ime mu je Ibrahim Osman, u međuvremenu napunio je 19 godina i od idućeg meseca igraće u Premijer ligi. Prema poslednjim informacijama sa Ostrva Vest Hem je sve dogovorio sa Partizanovim dželatom - ostali su samo još neki sitni detalji - čitav posao vredeće 18.000.000 evra i biće zvanično realizovan do kraja meseca.

Ibrahim Osman najbolje se snalazi kao levo krilo. Brz je, dobar dribler i asistent. Ove sezone postigao je četiri i namestio pet golova. A do pre godinu dana bio je potpuni anonimus, jedan od stotine igrača što iz Afrike stižu na evropski kontinent u potrazi za boljim životom pre svega, a onda i za slavom, ako im se posreći.

FK Nordsjeland, ilustracija
FK Nordsjeland, ilustracijafoto: Starsport©

Ono što je njega izdvajalo iz te mase željne uspeha jeste članstvo u sada već čuvenoj akademiji Right to Dream. Nju je pre 25 godina u Akri (Gana) osnovao Tom Vernon, nekadašnji glavni skaut Mančester Junajteda za Afriku. Nordsjeland je u njoj prepoznao kvalitet i zapčeo saradnju koja je u kratkom periodu dala neverovatne rezultate.

Za ovu priliku biće dovoljno reći da je akademija 'Pravo na san' isporučila danskom klubu Mohameda Kudusa, Kameldina Sulemanu, pomenutog Ernesta Nuamu.

Samo od njih trojice zarada preko 50.000.000 evra?! Znate za koliko? Za manje od tri godine! Inače, ceo igrački kadar Nordsjelanda trenutno vredi manje od 50.000.000.

Ibrahim Osman je samo uspešan nastavak saradnje ove sjajne fudbalske akademije iz Gane i Nordsjelanda, kome će za koji dan kasa biti punija za tih 18.000.000 što su Čekićari pripremili.

Pitaće se neko možda i koliko su Danci uložili u ovog momka. Siću. Ali zaista siću. Dali su mu platu od 4.000 evra mesečno?! Za danske uslove to doslovno jeste sića. Para za preživljavanje. Naravno, tu je i određena kompenzacija za Right to Dream, međutim daleko je to od bilo kakvih milionskih cifara.

Eto, tako se vodi fudbalski biznis.

Ne deluje naročito komplikovano, zar ne?

Dugovi? Pa nema ih. Samo čist profit. A tu je i poneki senzacionalan rezultat.

Kapa dole, gospodo!

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.