CRVENA ZVEZDA KUVA JOŠ JEDAN MILIONSKI TRANSFER: Spominje se cifra od 1.500.000 evra!
Kings Kangva najverovatnije napušta Crvenu zvezde, Foto: SIA KAMBOU / AFP / Profimedia

zanimljivo

CRVENA ZVEZDA KUVA JOŠ JEDAN MILIONSKI TRANSFER: Spominje se cifra od 1.500.000 evra!

Crvena zvezda nije završila sav posao za ovaj prelazni rok

Objavljeno:

Crvena zvezda je ove zime zaradila veliki novac od transfera Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića i Stefana Mitrovića, ali tu nije kraj aktivnostima na tržištu.

Kako stvari stoje, blizu odlaska je i Kings Kangva, koji bi karijeru mogao da nastavi na istoku.

Reprezentativac Zambije imao je euforičan početak na Marakani, čak je uz Osmana Bukarija bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde leta 2022. godine. Impresionirao je publiku u Ljutice Bogdana po dolasku iz Arsenala iz Tule, a potom počeo da oscilira.

Kings Kangva odlazi u Rusiju?
Kings Kangva odlazi u Rusiju?foto: Starsport

Ni kod Dejana Stankovića, ni kod Miloša Milojevića, kasnije i kod Baraka Bahara, reprezentativac Zambije nije uspeo da se ustali u najboljem timu. Imao je svetle momente, ali i periode ozbiljne nediscipline na terenu i posebno u svlačionici.

Crvena zvezda je dovela Kingsa Kangvu leta 2022. godine za 1.500.000 evra iz Arsenala iz Tule. Teško je za očekivati da će srpski šampion u ovom slučaju ostvariti profit. Na Marakani bi čak bili zadovoljni da budu na pozitivnoj nuli, odnosno da pronađu klub za Kingsa Kangvu koji bi dao 1.500.000 evra. Posebno, što vezista rođen 1999. godine neće biti u prvom planu kod Vladana Milojevića. Mesta u centralnom delu manevra biće poverena Srđanu Mijailoviću, Geloru Kangi, In Bom Hvanu i Marku Stameniću.

Kings Kangva pred odlaskom sa Marakane
Kings Kangva pred odlaskom sa Marakanefoto: Starsport©

Večeras se završava zimski prelazni rok u većini evropskih zemalja. Ali kao nova destinacija Kingsa Kangve targetirana je Rusija. A tamo pijaca traje do 22. februara.

Ranije se pominjalo da su za usluge Kingsa Kangve zainteresovani Krila Sovjetov, Rostov i Baltika. Njegov menadžer intenzivno radi na pronalasku nove sredine. O tome govori podatak da se posle ispadanja sa Kupa Afričkih Nacija Kings Kangva nije pojavio u Zvezdinoj bazi na Kipru. Za razliku od Osmana Bukarija.

Za Crvenu zvezdu Kings Kangva je odigrao 56 utakmica, postigao 12 golova i upisao devet asistencija. Ali nije uspeo da se potvrdi kao pouzdana snaga na sredini terena.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso/Mozzartsport/Darjan Nedeljković/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.