ČOVEK POLOMI JEZIK DOK MU IZGOVORI IME: Čukarički doveo EGZOTIČNO pojačanje!
Fudbaleri Čukaričkog, Foto: Starsport©

sjajne vesti

ČOVEK POLOMI JEZIK DOK MU IZGOVORI IME: Čukarički doveo EGZOTIČNO pojačanje!

On će pokušati da im pomogne

Objavljeno: 15:49h

Čukarički je predstavio najnovije pojačanje pred početak drugog dela sezone. Na Banovo brdo je sleteo štoper Koruho Brikola Guzman, koji će probati da pomogne klubu da se domogne što bolje pozicije i plasmana u Evropu.

Radi se o Urugvajcu, rođenom 2. avgusta 1996. godine. Ponikao je u najpoznatijem urugvajskom timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica, postigao je četiri gola. Dva puta je sa Nasionalom bio šampion Urugvaja, dva puta je osvajao i Superkup ove zemlje.

Početkom 2022. godine Guzman je potpisao za MLS ligaša, ekipu Šarlota, za koju je odigrao 32 utakmice, postigao je i jedan gol, čak je bio i kapiten tima u nekoliko navrata.

– Veoma sam srećan što sam ovde. Stigao sam pre tri dana, imao sam malo vremena da vidim Beograd, zaista mi se sviđa. Dosta vremena sam provodio upravo u mom novom klubu, prvi utisak je da su svi ljubazni i da su svi želeli da pomognu, već od starta sam odlično prihvaćen. Jedva čekam da počnem sa treninzima, nadam se da ću što pre biti na terenu i da ću moći da pomognem ekipi – kazao je Guzman urugvajski štoper je od bivših saigrača saznao osnovne stvari o Čukaričkom i srpskom fudbalu.

Sambu Sisoko, Miloš Luković, Superliga Srbije, FK IMT, FK Čukarički
foto: Starsport©

– S obzirom na to da dolazim iz Šarlota, čuo sam dosta toga o mom novom timu. Pričao sam i sa Vinisijusom Melom, Brazilcem koji je takođe stigao iz Šarlota pre desetak dana, ali i sa Nikolom Petkovićem, koji je upravo iz Čukaričkog prešao u Šarlot. Igrao je za Kraun Legasi, razvojni tim, sada je potpuno spreman za nastup u MLS ligi, želim mu mnogo sreće.

Na kraju, Guzman je istakao da veruje da će Čukarički biti odličan izbor i da će mu igranje u Evropi biti dodatni iskorak u karijeri.

– Prvi put sam u Evropi, ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri. Želim da se dokažem ovde gde se igra sjajan fudbal, verujem da će Čukarički biti još jedan dobar stepenik u mojoj karijeri. Čuo sam i ranije za neke srpske klubove, na primer Crvenu zvezdu i Partizan. Svi su mi rekli da se fudbal u Srbiji doživljava baš kao i u Urugvaju, sa mnogo emocija, i to je ono što mi baš odgovara. Ljudi ovde žive za fudbal i sigurno da je na igračima pritisak, ali onaj pozitivan, i to zaista volim – kazao je na kraju razgovora Guzman.

Bonus video:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.