POSLE BRUKE U MOSKVI: Dragan Stojković Piksi morao da preseče!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

očekivano

POSLE BRUKE U MOSKVI: Dragan Stojković Piksi morao da preseče!

"Orlovi" pred novim izazovom

Objavljeno: 17:05h

Fudbaleri Srbije su priredili veliko razočarenje naciji, pošto su poraženi u Moskvi od Rusije sa 4:0.

Ne treba očajavati, ali ovaj meč je otkrio velike manjkavosti u igri izabranika Dragana Stojkovića Piksija.

Sastav jeste bio u veliko meri izmenjen, ali niko nije očekivao debakl u prijateljskom meču.

Bilo kako bilo, Rusija je arhivirana, sve misli su usmerene ka drugog proveri, u Larnaki sa Kiprom, a dan pre odlaska na "rajsko ostrvo" direktor reprezentacije Stevan Stojanović je otkrio kakva je situacija u timu nakon poraza i rekao kako je selektor nakon meča u Moskvi doneo neke odluke.

Stevan Dika Stojanović
Stevan Dika Stojanovićfoto: Starsport©

- Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve. Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru - ne ostavlja dilemu Stevan Stojanović.

Ostale su još tri provere do starta na Evropskom prvenstvu, prilika za uigravanje za ono što nas očekuje u Nemačkoj?

- Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj.

Raspoloženje na treningu, pred odlazak na Kipar, je dobro, atmosfera pozitivna, igrači su spremni za utakmicu sa Kiprom?

- Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope.

Detalj sa meča Rusija - Srbija
Detalj sa meča Rusija - Srbijafoto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

U subotu će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Prvenstva Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska?

- Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog.

U sklopu priče da selektor proverava nove snage, nije tajna da Srbija ima sjajne golmane, u Rusiji je branio Đorđe Petrović, ne može mu se na dušu staviti nijedan gol, a posle svega može da se kaže da je konkurencija na "vašoj poziciji" žestoka?

- Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa - zaključio je Stevan Stojanović, direktor nacionalnog tima.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.