"VOJVODINO, MORA SE ZNATI KAKO SE IGRA PROTIV ZVEZDE..." Kosanović za Espreso o finalu Kupa Srbije (FOTO)
Milorad Kosanović, Foto: Starsport©

REČ ISKUSNOG STRUČNJAKA

"VOJVODINO, MORA SE ZNATI KAKO SE IGRA PROTIV ZVEZDE..." Kosanović za Espreso o finalu Kupa Srbije (FOTO)

Nekadašnji trener Beograđana i Novosađana u intervjuu za naš portal izneo je očekivanja pred meč u gradu na zapadu naše zemlje

Objavljeno:
Veljko Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine sastaju se u finalu Kupa Srbije u utorak od 20.15 na stadionu Lagator u Loznici.

U intervjuu za portal Espreso u najavi meča u gradu na zapadu naše zemlje pomogao nam je čuveni srpski stručnjak Milorad Kosanović (73).

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Iskusni strateg je u dva navrata nosio dres Novosađana, prvo 21 put od 1976. do 1977. godine, a onda u tri navrata 1979. godine.

Bogatu trenersku karijeru počeo je na "Karađorđu" pošto je "staru damu" vodio od jula 1992. godine do maja 1995. godine.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Upisao je 111 utakmica, 59 pobeda i po 26 remija i poraza. Prvi mandat na stadionu "Rajko Mitić" trajao mu je od juna 1997. do decembra 1998. godine.

Vodio je tim na 74 meča i ostvario je 54 pobeda, devet remija i 11 poraza. Na Marakanu se vratio u avgustu 2007. i ostao je do novembra iste godine.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Tada je na 17 susreta došao do po sedam pobeda i remija uz tri poraza, a mi smo ga upitali kakva su mu očekivanja od duela na novom Lagatoru.

- Zvezda je favorit veliki. Pošto je u pitanju Kup takmičenje i trofej, ja mislim da će oni maksimalno to odigrati. Isto će učiniti i Vojvodina. Sad samo je pitanje šta Vojvodina može, da li i koliko može da se suprotstavi jednoj Zvezdi koja je 100 odsto angažovana. Pretpostavljam da će Zvezda dobiti tu utakmicu - rekao je Kosanović za Espreso.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Bili ste i trener Vojvodine i Zvezde. Šta mislite, koja je šansa Novosađana da iznenade Beograđane?

- Svako ko hoće da iznenadi Zvezdu, jako je teško danas u ovim uslovima u kojima se igra naše prvenstvo, ali bez obzira može. Mora se znati kako se igra protiv Zvezde.To je stvar pre svega prostora u kojima utakmica treba da se održi i odigrava. Ako to možeš da uradiš, onda imaš šansu. Ako igraš ono klasično što svi igraju, nazad pa na kontre, nema šanse. To se igra do prvog gola, a onda posle sve je gotovo - istakao je Kosanović u razgovoru za Espreso.

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Šta mislite što se finale igra na novom stadionu u Loznici?

- Ne verujem da je trebalo da se igra na stadionu sa više kapaciteta, neće ni ovo biti puno. Ne znam zašto se forsira da se igra ko zna gde. Imate dva tima, možda je sa te strane dobro da ne forsirate nijedan tim da bude bude domaćin - jasan je Kosanović u razgovoru za Espreso.

Stadion Lagator u Loznici
Stadion Lagator u Loznicifoto: Starsport©

Smatra da za jednu stranu i nije dobro što je utakmica na Lagatoru.

- Ali Bože moj, imamo mi stadiona. Moglo se igrati na Partizanovom, moglo se igrati gde hoćete. Možda i nije loše, sad ja ne znam šta će to biti u Loznici, šta može da se desi da se igra tu utakmica. Ko će tu doći i odakle? Ne znam, zbog Zvezde hoće, i Lozničani i ovi oko Loznice, ali zbog Vojvodine neće. Iz Novog Sada neće doći mnogo ljudi na tu utakmicu - zaključio je Kosanović u razgovoru za Espreso.

Bonus video:

01:58

Milorad Kosanović u Usijanu dana

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.