Irtiš je primio bolan udarac pred meč sa Crvenom zvezdom! (FOTO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

ode čovek

Irtiš je primio bolan udarac pred meč sa Crvenom zvezdom! (FOTO)

Jedan od najpoznatijih igrača kluba napustio tim dan pred meč sa crveno-belima

Objavljeno:

Trener Irtiša Dimitar Dimitrov smatra da je Crvena zvezda favorit za prolazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali se nada da će njegova ekipa pronaći način da nadmudri srpskog vicešampiona.

Kazahstansko prvenstvo je u punom jeku, ali se mečevi igraju u kratkom vremenskom intervalu što je zakomplikovalo pripreme kazahstanskog tima za sutrašnji meč. Od prvenstvene utakmice sa Tobolom prošla su samo dva dana, pa je ekipa morala da radi oporavku.

TOTALNI ŠOK! NEVERICA! Novakove reči posle meča sa Berdihom su najgori košmar za svakog njegovog navijača! (FOTO)

„Naravno, momci su umorni, ali to nije opravdanje. Moramo da se oporavimo i pokušamo da pružimo svoj maksimalni potencijal, jer igramo za čast kluba i kazahstanskog fudbala“, rekao je Dimitrov i napomenuo da se nada kako će iskusni čuvar mreže David Lorijaoporaviti za utakmicu.

Za razliku od utakmice sa Dunavom uloga favorita je sada na strani protivnika Irtiša.

„Definitivno, to je Crvena zvezda. Znamo njihove sposobnosti i kvalitet igrača, ali mislim da moj tim neće biti pod pritiskom kao za utakmicu sa Dunavom, jer smo tada smatrali da moramo da ih dobijemo. Sada, ako pobedimo, to će biti veliko iznenađenje za većinu navijača. Znam da će biti teško, ali u fudbalu je sve moguće. Kako kažu, nada umire poslednja. Dakle, spremni smo da pružimo svoj maksimum“, dodao je Dimitrov.

Irtiš je možda umoran od ritma sezone, ali će Zvezdin problem biti dugačak put i naporan let.

„Sezona nam je u punom jeku, u ritmu smo. Znate da igramo na svaka tri dana, što ne mogu svi momci da uzdrže. Voleo bih da imamo 20 igrača, ali imamo 17, što je skoro jedan sastav, ali ništa ne može da se uradi povodom toga. Možda će važnu ulogu odigrati potcenjivanje od strane srpskog kluba. Pročitao sam na internetu izjave, oni su 100 posto sigurni u svoju pobedu. Mislim da je to naša šansa i biće dobro ako uspemo da je iskoristimo“.

Dimitrov misli da su ekipe pred sutrašnji meč (16.00, RTS 1) u potpuno ravnopravnoj ulozi.

Varvari su imali više nego jak razlog što nisu pevali "Kosovo je Srbija"! Svi koji su im zviždali će da se smore do bola! (FOTO)

„Pre dva dana smo imali tešku utakmicu, tim nije u dobroj fizičkoj kondiciji, a čeka nas utakmica sa Crvenom zvezdom posle samo dva dana. Dakle, ekipe su na ravnopravnoj osnovi i istom nivou pred ovu utakmicu“, rekao je Dimitrov.

Doskorašnji prvotimac Čukaričkog Stefan Živković smatra da njegova ekipa može da nadigra crveno-bele.

- Imamo šanse za pobedu. Pored toga, naš protivnik je imao dug let. Njihov prbolem može da bude i sintetička podloga u Pavlodaru, jer se u Srbiji ne igra na takmvim terenima. Pobeda je važna za Irtiš“, rekao je Živković uz napomenu da je već imao priliku da odmeri snage sa crveno-belima, kao i da njega lično niko nije kontaktirao povodom infromacija o kvalitetima Irtiša.

Osim toga, Irtiš je doživeo udarac jer je klub napustio Frank Đa Đeđe, iskusni napadač i jedan od najpoznatijih igrača kluba.

ENIGMA ZVANA LEONARDO: Incidenata skoro koliko i golova! Kada je sve počelo? Ko je kriv? I šta sada uraditi? (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.