Trener Olimpijakosa na tečnom srpskom govorio duelu sa Partizanom, a pričao je i o kraju poznatom po Delijama! (FOTO)
Foto: Fonet

nije se "upecao"

Trener Olimpijakosa na tečnom srpskom govorio duelu sa Partizanom, a pričao je i o kraju poznatom po Delijama! (FOTO)

- Došli smo da pričamo o fudbalu, a ostale stvari neka rešavaju oni koji su za to plaćeni

Objavljeno: 19:23h

Fudbaleri Olimpijakosa su u večernjim časovima odradili trening u Humskoj.

Crveno-beli iz Atine tako su osetili teren na kom će u utorak (20.45) protiv Partizana odigrati prvu utakmicu ove sezone i prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener Besnik Hasi je izneo mnogo zanimljivih stvari, a dosta jih na tečnom srpskom jeziku.

- Liga šampiona je najlepše klupsko takmičenje, a nas očekuje dobra atmosfera na stadionu Partizana. Imamo problema sa povredama, ali smo spremni i nadamo se povoljnom rezultatu pred revanš. Trenirali smo šest nedelja i imamo dobar tim za okršaje koji nam predstoje - rekao je Hasi.

On je za megdan sa Partizanom, u prvoj epizodi trećeg kola borbe za Ligu šampiona, odredio 18 igrača i tri golmana. Na spisku putnika našli su se i naši fudbaleri Saša Zdjelar i Jagoš Vuković, koji će šansu verovatno čekati sa klupe. Poslednje pojačanje crveno-belih iz Pireja nije licencirano na vreme, pa Hrvoje Milić nije došao u Beograd.

- Za mene je gol u gostima dobra stvar i nadam se da će moja ekipa postići više od Partizana. Svaki igrač je spreman da počne, čim sam poveo Vukovića, to znači da je spreman za Partizan.

Olimpijakos je bratski klub Crvene zvezde, večitog rivala Partizana, čega je Hasi svestan.

- Za igrače je bolje da bude pun stadion sa odličnom atmosferom, nego da utakmicu gleda 1.000 ljudi - poručio je Hasi.

Inače, Olimpijakos je smešten u hotelu koji se nalazi u kraju poznatom po navijačima Zvezde.

- Nismo razmišljali o tome, i ranije smo odsedali tamo. Drago mi je ako će se igrači zbog toga osećati bolje.

Hasi je jednom prilikom rekao da je "Kosovo Albanija", zbog čega su ga Grci "ispravili".

- Došli smo da pričamo samo o fudbalu, a te stvari neka rešavaju oni koji za to plaćeni.

Kapiten Olimpijakosa Kostas Fortunis ističe da je ekipa ove sezone daleko spremija za okršaje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nego prošle kada su ispali Hapoel Ber Šebe.

- Spremni smo za kvalifikacije, imamo dobar tim i jedva čekamo duel sa Partizanom. Njihova ekipa je odlična, znamo na koji način igraju, ali smo došli da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš u Atini - naglasio je Fortunis.

foto: AP

- Došli smo da pričamo o fudbalu, a ostale stvari neka rešavaju oni koji su za to plaćeni - kratko je odgovorio trener. Usledilo je pitanje kako sarađuje sa srpskim fudbalerima. - Imam razne igrače iz raznih zemalja i kontinenata i sa svima se dobro slažem. Valjda je to stvar lepog vaspitanja. Jako rano sam otišao od kuće, igrao sam u raznim zemljama i upoznao razne kulture. Možda mi to vaspitanje pomaže da se spremim i da komuniciram sa igračima. Dobar igrač je dobar igrač, odakle god da dolazi - rekao je Hasi. Posle pitanja o dodatnom sloju utakmice, odnosno o bratskim odnosima navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa. Portparol Atinjana probao je da spreči odgovor na to pitanje, ali je Hasi kratko rekao: "Što je stadion puniji, to je bolje za igrače. Što je bolja atmosfera, to se fudbal bolje igra". Zamenik kapitena Kostas Fortunis rekao je da veruje da je tim sada spreman za kvalifikacije. - Mislim da smo ovoga puta spremni da igramo ove kvalifikacije. Dobro smo se spremili, dobro smo napravili tim i mislim da smo spremni. Oni su dobra ekipa, imamo jasnu sliku o njima. Došli smo da napravimo dobar rezultat pred revanš na našem stadionu - rekao je Fortunas. Utakmica Partizan - Olimijakos igra se u utorak od 20.45.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.