Saša Ilić: Ne mogu shvatim ponašanje Brašanca, Živkovića, Ninkovića...važniji im je gol od Partizana!

brutalno po saigračima

Saša Ilić: Ne mogu shvatim ponašanje Brašanca, Živkovića, Ninkovića...važniji im je gol od Partizana!

Kapiten Partizana posle ispadanja iz Lige Evrope imao je brojne kritike na račun igrača koji su ponikli u klubu iz Humske
Objavljeno:

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da mu je teško pao poraz od Augsburga, ali da ga još više boli odnos nekih igrača na toj utakmici. - Teško mi je jer je Partizan ispao iako nije morao. Brine me i boli to što je puno igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan. Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama - rekao je Ilić za Sportski žurnal.

Saša Pavlić Koky
Fudbaleri Partizana eliminisani su u četvrtak iz Lige Evropa, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3. Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2 ili 1:2. Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evropa. Ilić je tu utakmicu posmatrao sa klupe, jer mu trener Ljubinko Drulović nije pružio šansu. On je u razgovoru za Žurnal nabrojao nekoliko situacija sa tog meča, koje su igrači Partizana "morali drugačije da završe".
- Darka Brašanca mnogo volim, ali, Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš. Ako svira penal super, crveni karton, gol za 2:2... Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro - ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol... Umesto da gurne loptu Nikoli Ninkoviću, on je šutirao - naveo je Ilić. Sledeću kritiku Ilić je uputio na račun Andrije Živkovića. - Živković šest puta šutira. Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako - rekao je Ilić. Kapiten Partizana je imao zamerke i na igru Nikole Ninkovića.
- Isto i za njega važi može da doda Abubakaru, on šutira... Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija. Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje - rekao je Ilić. Ilić nije imao kritike samo na račun mladih fudbalera, već i na račun onih starijih i iskusnijih.
Sasa Pavlic Koky, Stefan Babović
- Ja Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu nego nama - rekao je Ilić. Ilić nije želeo da govori o treneru Druloviću, čak ni posle pitanja da li je tačno da se posle utakmice verbalno sukobio sa njim. - Trener nije pitanje za mene. Ono što mogu da pričam, već sam rekao i ne zato što sam ljut jer nisam igrao... Kome bi danas bilo bitno ko je igrao i ko je dao gol, da smo izgubili 1:2 ili da je bilo 2:2? Baš bi me bilo briga koju će ocenu novinari da mi daju da sam uradio nešto dobro za ekipu, a da se to sa tribine nije videlo. Ne možeš da kažeš: nisam video saigrača, ili nisam osetio da me protivnički fudbaler vuče. Ne, reci: hteo sam da dam gol - rekao je Ilić.
- Ponavljam, Žile, Džigi i Braš su deca Partizana i njima to niko ne treba da kaže, oni sami moraju da znaju šta je interes kluba. Ja bih pao za penal i valjao se po terenu dva minuta i bilo bi me baš briga da li ste mi dali četvorku ili peticu jer nisam šutnuo a mogao sam da dam gol - zaključio je Saša Ilić. (Espreso.co.rs/Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.