Futsal u svom punom sjaju! Pobede favorita, pune tribine i spektakularni golovi: Matijević kao Rikardinjo, Vulić u stilu Asmira Begovića! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook.com/Strahinja Poliakov Manic

Prva futsal liga Srbije, 2. Kolo!

Futsal u svom punom sjaju! Pobede favorita, pune tribine i spektakularni golovi: Matijević kao Rikardinjo, Vulić u stilu Asmira Begovića! (FOTO) (VIDEO)

Kolo su obeležili i FON, Elvis Ramadani i Milun Božić

Objavljeno: 11:19h

U senci plasmana fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijal u Rusiji i pobede Orlova nad Gruzijom golom Aleksandra Prijovića, ovog vikenda odigrano je drugo kolo Prve futsal lige Srbije.

Kolo je u petak otvorio šampion Ekonomac koji je u derbiju kola bio siguran protiv Novog Pazara u gostima.

Spektakl u dvorani Pendik obeležili su Brazilci, Tales je postigao tri gola, a Simi i Igor po jedan. Jedan gol za šampiona Srbije delo je igrača Novog Pazara Mutavdžića koji je zatresao sopstvenu mrežu, dok je Nikola Matijević postigao jedan od najlepših golova ove sezone kada je u stilu Rikardinja prošao svog čuvara, zatim na isti način i golmana i bukvalno se ušetao u gol.

NEMOJ DA NAS OPIJA USPEH: Srbiji treba niz malih čuda, pa da izbegne najslabiji šešir na žrebu! Navijamo i za dojučerašnjeg rivala!

Upravo je Matijević ovako video utakmicu u Pazaru:

- Ostvarili smo dobar rezultat, ali igra nije bila toliko dobra. Mi uvek težimo savršenstvu, pa ne mogu biti potpuno zadovoljan. Novi Pazar je dobra i nezgodna ekipa, naručito kada igra kao domaćini, hrabro su ušli u meč, mogli su i da povedu, ali smo već u prvom poluvremenu brzim golovima uspeli da slomimo njihov otpor i da privedemo meč kraju. Ostaje gorak ukus zbog dva gola primljena u završnici, takve stvari ne smeju da se dešavaju, ne bi smeli da se opuštamo. Još nismo pronašli idealnu formulu, igramo sa svim igračima u rotaciji, a razlog za to je mali broj pripremnih mečeva u predsezoni. Klubovi su otkazivali dogovorene utakmice, pa nam nije ostalo ništa drugo da idealnu formu potražimo na treninzima – rekao je Matijević.

Dotakao se i spektakla, UEFA Futsal kupa koji će se od 11. do 14. oktobra održati u kragujevačkoj hali Jezero, a na kom će Ekonomac imati prilike da odmeri snage sa prvacima Letonije, Ukrajine, kao i sa vicešampionom Evrope, Sportingom iz Lisabona:

- Sledi nam Futsal kup u kom smo domaćini i koji željno iščekujemo. Uveren sam da će stvari leći na svoje mesto i da ćemo biti na visini zadatka. Prve dve utakmice su najvažnije, respektujemo obe ekipe i očekujemo pobedu, a protiv Sportinga ćemo se potruditi da uživamo i mi, ali i naši navijači – izneo je svoja očekivanja reprezentativac Srbije i za kraj je prokomentarisao i pogodak protiv Novog Pazara, gol koji je pokazao svu lepotu futsala:

- Svi igramo za pobede i golove, neki su posebno dragi, a neki lepši od ostalih. Ovaj je valjda bio takav, u suštini trenutak inspiracije i plod treninga sa majstorima – zaključio je skromni Nikola Matijević.

Za Novi Pazar su na ovoj utakmici pogađali Vukadinović i Sadović u završnici utakmice.

U subotu 7. oktobra, beogradska hala Šumice imala je priliku da vidi prvu pobedu FON-a. Popularni Studenti su na krilima dvostrukog strelca Pavla Pešića opravdali ulogu favorita protiv Pirota. Pogađali su još i Strahinja Manić, Arsić i Kalanović, dok su dva gola za Pirot dali Vasić i Stanković. Ovo je bio debi Studenata u dvorani Šumice koje su bile solidno popunjene na ovom susretu i ostaje nada da će posle Euromotusa i Marba koji su otišli u istoriju, FON postati taj tim za koji će Beograđani navijati i nositi ga do borbe za šampionsku titulu.

Klub malog fudbala FON ⚽ Sezona 2017-2018 ??⚪?⚪? #NavijajZaFon #NZF #kmfFon #futsal

Објава коју дели Klub Malog Fudbala FON (@kmffon) дана

Jug Srbije je još jednom pokazao koliko se voli futsal u ovom delu naše zemlje! Spektakl u Blacu i gostovanje jednog od favorita za najviši plasman, ekipe Nove Pazove je nešto što vraća nadu u bolje sutra srpskog futsala. Puna hala, 8 golova i na kraju pobeda favorizovanih gostiju sa 5:3 pokazali su sve čari futsala. Povela je Pazova sa 2:0 na startu utakmice golovima jednog od igrača koji je najviše napredovao u poslednje dve godine, Uroša Krasnića i iskusnog Lazića, ali imao je domaćin spreman odgovor pa je smanjio preko Markovića. 'Kralj strelaca' iz prošle sezone Nenad Mrsa Roknić vratio je dva gola prednosti gostima, ali je izjednačenje stiglo preko Lutovca i Valjarevića. Ušlo se u neizvesnu završnicu i Lazić je golom 2 minuta pred kraj doneo Novoj Pazovi prednost od 4:3. Tada je Jastrebac krenuo na sve ili ništa, sa pet igrača u polju, a to je iskoristio čuvar mreže gostiju Jakov Vulić i spektakularnim pogotkom 'sa gola na gol' u stilu Asmira Begovića potvrdio je pobedu gostiju. Upravo je Vulić izneo svoje viđenje ove utakmice:

- Znali smo da nas očekuje teško gostovanje, očekivali smo da će domaćin igrati visok presing tokom cele utakmice, a tako je i bilo. Odlično smo počeli meč, vodili smo dva puta, ali se Jastrebac, na krilima svojih navijača vraćao u meč. Ipak, kvalitet i iskustvo koje imamo presudilo je da u završnici ipak prelomimo susret i rešimo ga u svoju korist – rekao je popularni Jadža, a prokomentarisao je i gol koji je postigao, a koji je bio jedan od lepših na ovom susretu:

foto: Printscreen/ Facebook/ Jakov Jadza Vulic

- Jastrebac je morao da rizikuje sa pet igrača u polju i gol je bio prazan. Prozreo sam nameru jednog igrača domaće ekipe da dijagonalnim pasom uposli saigrača, presekao sam visoku loptu i odmah volejom poslao loptu u nebranjenu mrežu. Za mene izuzetno drag gol jer nisam podlegao pritisku navijača koji su me tokom celog susreta provocirali, već sam im odgovorio stavivši tačku na ovaj susret – zaključio je Vulić.

U ponedeljak su odigrane čak tri utakmice.

Najuzbudljivije je bilo u Nišu gde je Kalča uspela da zabeleži i drugi remi u prve dve utakmice. Ovog puta, u utakmici punoj preokreta, bod u Novi Sad odnela je ekipa Tvrđave Internacional. Trostruki strelac za Kalču bio je Matijev, a pogađao je i Stojadinović, dok su za goste bili precizni dva puta Đurić, Vulović i Guberenić.

Fijasko koji su doživeli fudbaleri Deusa u prvom kolu, kada je Ekonomac bio bolji sa 16:1 ostavio je traga na ekipi iz Sremske Mitrovice. Bodove iz hale Pinki odneo je i novi prvoligaš RB iz Valjeva, a najzaslužniji za to bio je jedan od igrača zbog čijih poteza publika dolazi u hale – Milun Božić. On je tri puta pogađao za goste i igrači Deusa nisu imali odgovor na fenomenalnu partiju jednog od najvećih talenata srpskog futsala. Za Valjevce su pogađali još i Ranisavljević i Aleksić, dok su golove za Deus dali Grabić, Krstić i Jovanović.

foto: Printscreen/ Facebook/ Milun Bozic

Tandem Ramadani – Inajetović pokazao je zbog čega je doveden u Smederevo. Popularni Eki postigao je het trik, a Denis Inajetović mu se priključio sa jednim pogotkom i upravo su ova dva igrača slomila otpor borbene ekipe Samo Pravo. Još jedan gol za Smederevce delo je Sabljića, dok su za Beograđane pogađali Jocić, Radosavljević i Marković. Blistao je od sreće trostruki strelac Elvis Ramadani posle ove utakmice:

- Teška utakmica je iza nas, ali i veoma bitna pobeda. Moji golovi su plod igre celog tima, ja sam uživao na terenu i to mi je donelo het trik. Nadam se da ćemo nastaviti sa sjajnim partijama, imamo ekipu za velike domete, ostaje nam da to pokažemo na terenu – rekao je Ramadani.

Evo i svih rezultata i tabele posle odigranog drugog kola Prve futsal lige Srbije:

foto: Printscreen/FSS

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.