DŽABA PLASMAN U RUSIJU: Srbija pala na FIFA rang listi! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

platili ceh poraza u beču

DŽABA PLASMAN U RUSIJU: Srbija pala na FIFA rang listi! (FOTO)

Interesantno, u prvih deset se nalazi ekipa koja se čak nije plasirala na Svetsko prvenstvo, kao i jedna koja je otišla u baraž

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije, uprkos plasmanu na Mundijal u Rusiji, nazadovala je na najnovijoj FIFA listi za šest mesta i sada je 38. selekcija sveta.

Srbija, koja je ovog meseca poražena od Austrije (3:2) i pobedila Gruziju (1:0), što je bilo dovoljno da izbori direktan plasman na Svetsko prvenstvo iz D kvalifikacione grupe UEFA, ima 41 bod manje u odnosu na prošlu listu - 748.

Krenuli sa centra i on je odmah raspalio po lopti: Srpski fudbaler dao gol u 5. sekundi utakmice! (VIDEO)

Ispred Orlova su selekcije bez plasmana na SP Bugarska, Paragvaj i DR Kongo, a tačno iza Austrija (skok od 18 mesta), Bosna i Hercegovina i Nigerija.

foto: Filip Plavčić

Interesantno je da je Vels nazadovao samo jednu poziciju u grupi u kojoj je Srbija otišla na Mundijal, a Republika Irska u direktnom sudaru ugasila im nadu. Upravo su Irci napredovali za osam mesta i sada su 26. na svetu.

NIKAD JAČI OPIS MILOŠA TEODOSIĆA: Izgleda kao radnik koji je izašao na pljugu, a onda je video da neko igra košarku! (FOTO)

Na čelu FIFA liste je Nemačka, drugi je Brazil, treća Portugalija, a iza su Argentina, Belgija, Poljska, Francuska, Španija koja se vratila među Top10 skokom od tri mesta, Čile i iznenađenje južnoameričkih kvalifikacija Peru.

Sledeća FIFA lista biće objavljena 23. novembra, odmah posle baraža kada će se znati svi putnici za Rusiju.

FIFA Top 10: 1. Nemačka 1.631 bod 2. Brazil 1.619 3. Portugal 1.446 4. Argentina 1.445 5. Belgija 1.333 6. Poljska 1.323 7. Francuska 1.226 8. Španija 1.218 9. Čile 1.173 10. Peru 1.160

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Vaso "Psihopat" Bakočević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.