Goran Đorović pred nastavak kvalifikacija: Odlazak Radonjića i Živkovića u Aziju predstavlja ogromnu nagradu za ovu generaciju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

KVAL. ZA EP

Goran Đorović pred nastavak kvalifikacija: Odlazak Radonjića i Živkovića u Aziju predstavlja ogromnu nagradu za ovu generaciju! (FOTO) (VIDEO)

Fudbal zato i jeste sport broj jedan, zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala...

Objavljeno:

Mlada reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Goran Đorović okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za duele protiv Austrije i Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji.

Poznato ko će prenositi mečeve Orlova u Aziji! (FOTO)

NEMILOSRDNO! FIFA se postarala da Srbiji presedne Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)

Posle tri pobede u isto toliko mečeva (Gibraltar 4:0, BJR Makedonija 2:0, Rusija 3:2) Srbija se nalazi na prvom mestu naše grupe sa dva boda više i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu selekciju Rusije. Selektor Goran Đorović pozvao je 23 igrača, naknadno Marka Mrkića iz niškog Radničkog, zbog selidbe Andrije Živkovića i Nemanje Radonjića u A tim.

foto: Filip Plavčić

- Odlazak Živkovića, Grujića i Radonjića na azijsku turneju sa najboljom reprezentacijom Srbije predstavlja nagradu prvo za njihov učinak, a onda i za sve nas u mladoj selekciji. Ne sumnjam da će i tamo pokazati kvalitet koji poseduju, a Srbija u mladoj selekciji ima još mnogo igrača koji predstavljaju lepu budućnost našeg fudbala - rekao je Goran Đorović.

Neko bi možda izostanak trojice igrača apostrofirao kao hendikep, ali selektor „orlića“ ne...

-Imam ogromno poverenje u sve moje igrače, znam koliko mogu i niko od njih ovde nije slučajno. Apsolutno svi zaslužuju poverenje. I svi imaju isti tretman. Znam da će svako od njih dati svoj maksimum.

Nalazimo se u veoma zahtevnoj grupi, pobedili smo Makedoniju i Rusiju, a Austrija se dosadašnjim rezultatima pokazala kao rival koji ima najviše ambicije.

foto: REUTERS/Marko Djurica

- Prema svima imamo respekt, tako je bilo protiv Gibraltara, tako će biti i sada protiv Austrije i Jermenije. I idemo korak po korak. Jeste da deluje kao fraza, ali zaista je istina da u fudbalu danas nema lakih protivnika. Pa Gibraltar je pobedio Makedoniju! Jermenija je ostala neporažena u Rusiji! Fudbal zato i jeste sport broj jedan, zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala. Za nas su, dakle, svi isti, jednostavno želim isti pristup u svakom meču,bez obzira na ime rivala. Dres reprezentacije je privilegija i to mora uvek da se ima na umu. A ja sam zadovoljan mojim igračima,njihovim odnosom, ponašanjem. I oni znaju da postoji samo jedan put do uspeha...

foto: Filip Plavčić

U slučaju novembarskog uspeha, praktično bi došli na prag plasmana među najbolje mlade selekcije u Evropi?

- Misli mi ne idu tako daleko. Fokus nam je sada samo Austrija. Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo. I uvek želimo pobedu. Imamo dobru atmosferu, dobre pojedince i dobar tim, momke koji su gladni uspeha. I svi oni žele da jednog dana krenu stopama Živkovića, Grujića, Radonjića...Moj posao i posao mojih saradnika je da im u tome pomognemo. Zbog Srbije i za Srbiju – rekao je selektor Goran Đorović.

U UTORAK POČINJU PREGOVORI! Slavoljub Muslin postaje selektor komšijske zemlje?! (FOTO)

ORLOVI OTPUTOVALI U KINU: Povratnik Živković dao obećanje u svoje ime, a heroj Prijović je na usluzi mlađim igračima! (FOTO)

Orlići u sredu odlaze u Austriju gde ih u petak, 10. novembra od 18,30 očekuje susret sa domaćom selekcijom.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle trijumfa

(Espreso.co.rs/FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.