Legenda Junajteda pre je govorila da je ženama mesto samo u kuhinji, a sad postao selektor ženske reprezentacije!
Fil Nevil je novi selektor zenske reprezentacije Engleske, Foto: Reuter

izvinio se

Legenda Junajteda pre je govorila da je ženama mesto samo u kuhinji, a sad postao selektor ženske reprezentacije!

Nevil je prošao mlađe selekcije Mančester Junajteda, a za prvi tim je nastupao 263 puta od 1994. do 2005

Objavljeno:

Novi selektor ženske fudbalske reprezentacije Engleske Fil Nevil žali zbog tvita iz 2012. godine kojim je uvredio ovaj deo populacije i smatra da to nije bio odraz njegovog karaktera i ubeđenja.

Proslavljeni fudbaler Mančester Junajteda i Evertona juče je imenovan na mesto selektora, a ubrzo nakon proglašenja na novoj funkciji izbrisao je Tviter nalog zbog sporne objave od pre šest godina u kojoj je naveo da je ženama posao da spremaju doručak i decu, a ne u u fudbalu.

- Taj komentar nije pravi odraz mog karaktera i verovanja - izjavio je fudbaler koji je u dresu engleske reprezentacije nastupao 59 puta, a prenosi Bi-Bi-Si.

Nevil je prošao mlađe selekcije Mančester Junajteda, a za prvi tim je nastupao 263 puta od 1994. do 2005. godine osvojivši šest Premijer liga, po tri FA kupa i Komjuniti šilda, a 1999. godine je poražen u finalu Lige šampiona od Bajerna.

Mlađi od braće Nevil je posle Junajteda nastupao osam godina u Evertonu u čijem dresu je završio karijeru 2005. godine posle koje je radio kao pomoćni trener kluba sa Old Traforda, Salforda i Valensije.

BONUS VIDEO: Kvame Von posle debija za Partizan

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.