ZVANIČNO VENGER VIŠE NEMA ZMIJU U DŽEPU: Najskuplji u istoriji Tobdžija već obukao dres Arsenala, Dortmund doveo zamenu! (FOTO)
Pjer-Emerik Obamejang je postao najskuplje pojačanje u istoriji Arsenala, Foto: EPA/Friedemann Vogel

Gotova još jedna saga

ZVANIČNO VENGER VIŠE NEMA ZMIJU U DŽEPU: Najskuplji u istoriji Tobdžija već obukao dres Arsenala, Dortmund doveo zamenu! (FOTO)

Klub iz Londona uspeo je u onome što je pokušavao čitavog januara

Objavljeno: 13:51h

Da vam je neko pred Novu godinu rekao da će Arsenal aktivirati možda i najzvučniju transfer bombu na Ostrvu ove zime, rekli biste mu sigurno da u najmanju ruku nije normalan.

Ali taj čovek bi bio u pravu, jer to se zaista i dogodilo! Sve je završeno i dogovoreno, a "tobdžije" su svečano potvrdile da su srušile klupski rekord u visini obeštećenja i dovele jednog od tri najtraženija igrača na tržištu ove zime - Pjer-Emerika Obamejanga.

Borusija Dortmund će na ime obeštećenja dobiti 63.750.000 evra, plus razni bonusi, dok će Obamejang u novom klubu imati platu od 10.000.000 evra.

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

Na sajtu londonskog tima je već objavljena fotografija Gabonca u dresu Arsenala, a navijači sada željno iščekuju da vide koji će broj na dresu odabrati sjajni napadač.

Miši Batšuaji stiže u Dortmund na pozajmicu kao zamena za Obamejanga
Miši Batšuaji stiže u Dortmund na pozajmicu kao zamena za Obamejangafoto: AP

Što se tiče "milionera", možda su prošlog leta mogli i više da zarade kada su Gabonca jurili i Barselona i Real Madrid, ali ni ovo nije loše. Uz to su ekspresno obezbedili zamenu.

Iz Čelsija na pozajmicu do juna stigao je Miši Batšuaji, a koštaće ih samo 1.500.000 evra.

Upravo odlazak Belgijanca sa "Stamford bridža" trebalo bi da uzrokuje i dolazak Olivije Žirua baš iz Arsenala u redove gradskog rivala, pa tako cela ova priča pomalo deluje i na NBA trejdove kada učestvuje i po nekoliko timova.

BONUS VIDEO: Stefan Janković posle pobede u derbiju nad Partizanom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.