SKANDAL KOJI UDARA U TEMELJE SVETSKOG FUDBALA! Platini priznao: Namestili smo finale Mundijala 1998. godine!
Foto: AP

Tim trikovima se služe svi

SKANDAL KOJI UDARA U TEMELJE SVETSKOG FUDBALA! Platini priznao: Namestili smo finale Mundijala 1998. godine!

Još jedan nizak udarac u same temelje sporta

Objavljeno:

Svetski fudbal već godinama trpi silovite i niske zbog raznih afera, bilo sa korupcijom, mitom, bilo sa nameštanjem i ko zna čime sve, a sada je izbio još jedan skandal.

Mišel Platini, legenda francuskog fudbala i bivši predsednik UEFA, koji je poslednjih godina ukaljao svoje ime korupcionaškom aferom zbog čega je morao da odstupi sa funkcije prvog čoveka evropskog fudbala, otkio je da je žreb grupa na Svetskom prvenstvu 1998. godine bio namešten.

Mišel Platini otkrio je kako je namešten žreb grupa na Mundijalu 1998. godine
Mišel Platini otkrio je kako je namešten žreb grupa na Mundijalu 1998. godinefoto: AP

S obzirom na to da je učestvovao u organizaciji tog takmičenja, Platini je ispričao kako su se organizatori poslužili trikovima da bi namestili da domaćin Francuska i branilac titule Brazil ne mogu da se sretnu pre finala.

- Kada smo organizovali raspored grupa, služili smo se trikovima. Verujući da će Brazil biti prvi u Grupi A, a Francuska najbolja u Grupi C, napravili smo tako da te dve reprezentacije ne mogu da se sretnu pre finala - otkrio je Platini, a onda dodao da se time služe svi ostali.

- Nije valjda trebalo da potrošimo šest dosadnih godina za organizaciju Mundijala, a da ne upotrebimo sitne trikove. Francuska protiv Brazila u finalu, to je bilo ostvarenje snova. Mislite da drugi to ne rade.

Podsećamo da je tada u finalu Francuska pobedila Brazil 3:0 uz dva gola Zinedina Zidana i jedan Emanuela Petija.

Platini je do 2015. bio predsednik UEFA, a onda je suspendovan na šest godina zbog sumnjive isplate oko dva miliona franaka.

BONUS VIDEO: Slavlje u Humskoj posle gola Saše Ilića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.