SAN MU JE BIO DA ZAIGRA U RUSIJI! POTRESNA ISPOVEST: Prijatelj mu je pretio i tražio novac! Nekoliko dana kasnije je izrešetan!
Foto: EPA/Alejandro Bolivar

Da vam se slomi srce

SAN MU JE BIO DA ZAIGRA U RUSIJI! POTRESNA ISPOVEST: Prijatelj mu je pretio i tražio novac! Nekoliko dana kasnije je izrešetan!

Za selekciju svoje zemlje odigrao je čak 75 mečeva, a brutalno je ubijen u pucnjavi. Bio je heroj Paname, koju je vodio ka prvom Mundijalu u istoriji

Objavljeno:

Pre malo više od godinu dana, svet je obišla potresna vest da je talentovani reprezentativac fudbalske reprezentacije Paname Amilkar Enrikez surovo ubijen.

Njegova najveća želja koja se nažalost nikada neće ostvariti jeste, da istrči na na teren u dresu svoje reprezentacije kao učesnik Svetskog prvenstva!

A sve je izgledalo kao san koji će se obistiniti, sve do tog kobnog trenutka koji ga je sprečio da se za nekoliko dana stvarno nadmeće na smotri najboljih reprezentacija sveta.

Za selekciju svoje zemlje odigrao je čak 75 mečeva, a brutalno je ubijen u pucnjavi. Bio je heroj Paname, koju je vodio ka prvom Mundijalu u istoriji.

- Nikada u istoriji nismo imali veću priliku da odemo na Svetsko prvenstvo, a meni je ovo poslednja prilika u karijeri da uživam u plodovima svega onoga za šta sam se mukotrpno borio svih ovih godina. San mi je da igram na Svetskom prvenstvu, a mi ćemo ga sada ostvariti - rekao je Enrikez prošle godine u razgovoru za sajt FIFA.

Panamska policija još istražuje zločin, a Enrikezova supruga Giksani po prvi put je progovorila o velikoj tragediji koja se dogodila kada je čula pucnjeve, istrčala iz kuće i ugledala mrtvog supruga kako leži u lokvi krvi.

- Njegov životni san bio je da zaigra na Svetskom prvenstvu. Ne mogu da verujem da neće biti tamo. Voleo bi da je dobio šansu da zaigra protiv Engleske. Volela bih da sam mogla da posmatram sve to, i da su naši sinovi mogli da gledaju tatu kako igra. Oni još misle da će se njihov tata vratiti jednog dana i zaigrati fudbal. Još mislim na njega svakog dana - rekla je supruga nastradalog fudbalera za "Mirror".

Ona se prisetila dana kada je Amilkar ubijen.

- Bilo je oko 16.30 časova. Amilkar je otišao napolje i ja sam čula pucnjavu. Odmah sam se uplašila najgoreg. Otišla sam napolje i videla njegovo telo. Bila sam šokirana, paralizovana - rekla je i nastavila:

- Moj suprug je dobio pretnje od prijatelja koji je od njega zahtevao novac. Toliko se uplašio da je rekao meni, a zatim je otišao u policiju. Rekli su mu da ne brine, a nekoliko dana nakon toga bio je mrtav. Dan kada sam se udala bio je najsrećniji dan u mom životu, a kada su ga ubili najtužniji - ozlojeđeno je zaključila Enrikezova supruga.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.