MESI MOŽE DA IDE IZ BARSE BEZ OBEŠTEĆENJA: Specijalna klauzula u ugovoru Argentinca, ali postoji začkoljica!
Lionel Mesi, Foto: Reuter/Heino Kalis

POSEBNA KLAUZULA

MESI MOŽE DA IDE IZ BARSE BEZ OBEŠTEĆENJA: Specijalna klauzula u ugovoru Argentinca, ali postoji začkoljica!

Čelnici španskog kluba su razradili strategiju kako bi zadržali Argentinca

Objavljeno:

U novembru 2017. godine, Lionel Mesi produžio je saradnju sa Barselonom do juna 2021. godine.

Sada su čelnici španskog kluba razradili strategiju kako bi zadržali Argentinca bar još jednu ili dve godine.

Kako piše "El Mundo Deportivo", fudbaler ima posebnu klauzulu u ugovoru koji je potpisao 2017. godine. Prema njoj, Mesi može da napusti klub na kraju sezone 2019/2020 bez obeštećenja. Trik je u tome što ova stavka ne važi za klubove kao što su Real, Mančester Junajted, Bajern, Juventus, Mančester siti ili Pari Sen Žermen.

Ako neko od njih poželi da vodi Mesija moraće da ga „otključa“ plaćanjem izlazne klauzule u vrednosti od 700.000.000 evra, što je više od tri puta skuplje nego što su pariski "sveci" prebacili u kasu Barselone kad su leta 2017. učinili Nejmara najskupljim fudbalerom svih vremena.

Argentinac bi mogao da napusti Bareslonu samo u slučaju da želi da ode u Aziju, Australiju ili SAD kao što su to učinili Ćavi odlaskom u katarski Al Sad i Andres Inijesta u japanski Visel Kobe.

U oba slučaja klub je bio darežljiv prema kapitenima, omogućivši im da pod stare dane napuste Barselonu bez obaveze da novi poslodavci plaćaju obeštećenje, kako bi na drugom kraju sveta mogli da zgrnu još više novca.

Do sada je Lionel Mesi osam puta produžavao ugovor sa timom iz Katalonije, a sada mu uprava nudi da brani njihove boje i sa 35 godina (ako produži ugovor do 2022.) ili 36 (2023. godine).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.