Partizan posle 30 godina skinuo prokletstvo Nemaca, a posle 10 Lige Evrope! (FOTO) (VIDEO)

KONAČNO TA POBEDA

Partizan posle 30 godina skinuo prokletstvo Nemaca, a posle 10 Lige Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Pobedom nad Augzburgom (3:1) na gostovanju u Nemačkoj, fudbaleri Partizana "razbili" su dve nezgodne tradicije
Objavljeno: 00:13h

Posle druge uzastopne pobede u Ligi Evrope, proleće u Evropi za igrače Partizana nije tako daleko. Pobedom nad Augzburgom srušena je tradicija stara čak 30 godina. Partizanova eksplozija u Nemačkoj: Dva gola Živkovića i autogol srušili Augzburg! (FOTO) (VIDEO) Poslednji put su crno-beli trijumfovali protiv neke nemačke ekipe u sezoni 1983/84, tada nad Dinamom iz Berlina sa 1:0.

Neugodna tradicija je srušena, ali nije jedina. Zahvaljući Andriji Živkoviću koji je postigao dva gola u pobedi nad Augzburgom, ekipa Zorana Milinkovića je prvi put pobedila na jednom gostovanju u Ligi Evrope posle 10 godina! Još od one pobede nad Dniprom u 1/16 finala 2005. godine. Sada, stvari izgledaju drugačije. U grupnoj fazi Lige Evrope, Partizan je prvi na tabeli grupe L sa maksimalnim učinkom i gol razlikom od 6:3. Na drugom mestu je favorizovani tim ove grupe, Atletik Bilbao, dok su Alkmar i Augzburg na trećem, odnosno četvrtom mestu.
Do trećeg kola ima tri nedelje zbog reprezentativne pauze, a nakon toga u Beograd stiže španski Atletik Bilbao, najteži zadatak za crno-bele u Ligi Evrope do sada.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.