PALA ODLUKA: Poznata je lokacija Nacionalnog stadiona
Nacionalni stadion biće izgrađen u Surčinu, Foto: preiposle.rs

konačno

PALA ODLUKA: Poznata je lokacija Nacionalnog stadiona

Nalaziće se u Surčinu

Objavljeno:

Nacionalni stadion na kome bi mečeve igrala fudbalska reprezentacija Srbije dobio je lokaciju.

Ovo zdanje nalaziće se u Surčinu potvrđeno je najnovijom odlukom Vlade Srbije o izradi Prostornog plana posebne namene.

Rok za izradu nacrta Prostornog plana je devet meseci, a njegova okvirna granica obuhvata deo katastarske opštine Surčin. Za detaljnu razradu plana, pravila uređenja, građenja i koršćenja područja biće izdvojeno 23.600.000 dinara, a zasnivaće se na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima.

- Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija Nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkconalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja - stoji u odluci.

Takođe je navedeno da bi stadion trebalo da bude od strateškog značaja za razvoj sporta i sportske infrastrukture, a nosilac izrade Prostornog plana dužan je da obezbedi pribavljanje, mišljenja, uslova i saglasnosti nadležnih organa i organizacija propisanih zakonom kao i da obezbedi saradnju i usaglašavnaje stavova sa svim relevantnim subjektima. Nacrt Prostornog plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana us edištu jedinice lokalne samouprave.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.