KLUB OTPUSTIO SRBINA ZBOG ČESTITANJA DANA REPUBLIKE SRPSKE: Ostavili su ga bez hleba, ali mi ga zovemo da dođe!
Dejan Popović je dobio otkaz u klubu zbog čestitanja Dana Republike Srpske, Foto: Printscreen/Facebook

Dođi u Srbiju

KLUB OTPUSTIO SRBINA ZBOG ČESTITANJA DANA REPUBLIKE SRPSKE: Ostavili su ga bez hleba, ali mi ga zovemo da dođe!

"Ostalima je sve dozvoljeno, od drona sa zastavom Velike Albanije, preko kukastog krsta na Poljudu ili nacističkog salutiranja Džo Šimunića", poručili su iz novosadskog kluba

Objavljeno:

Dejan Popović, fudbaler koji je podigao veliku prašinu u regionu svojom čestitkom rođendana Republici Srpskoj dobio je otkaz u klubu Zvijezda iz Gradačca čiji je bio kapiten.

"Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga, pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka", napisao je Popović čestitajući Dan Republike Srpske.

Javnost u Bosni se toliko nakon toga uznemirila i podigla na noge, svi su brujali o tome, da bi onda njegov klub napravio potez koji niko nije očekivao.

Poruka kojom je Dejan Popović izazvao reakciju javnosti u BiH
Poruka kojom je Dejan Popović izazvao reakciju javnosti u BiH foto: Printscreen/Instagram

Još su istog dana iz Gradačca najavili mogućnost raskida ugovora s kapitenom, jer "ne žele novi slučaj Ognjena Vranješa u BiH", a sada su nekoliko dana kasnije to i uradili.

- Posle sastanka Upravnog odbora povodom postupka igrača i kapitena Zvijezde Dejana Popovića koji je neprimerenom i nepotrebnom objavom na društvenoj mreži Instagram narušio ugled našeg kluba, Zvijezda raskida saradnju sa ovim igračem - stoji u saopštenju kluba.

I to je ponovo podiglo javnost na noge, a pokrenuta je odmah akcija da se Popoviću nađe klub u kome će nastaviti svoju karijeru, a prvi koji je takvu ponudu javno poslao jeste Radnički fudbalski klub Novi Sad.

- RFK Novi Sad najoštrije osuđuje šovinistički ispad Zvijezde koja je otpustila kapitena Dejana Popovića, samo zato što je svojoj Republici Srpskoj čestitao rođendan. Ovaj postupak još jedan je dokaz da su Srbi u regionu građani drugog reda i da će svako patriotsko osećanje, bez bilo kakvog uvredljivog prizvuka, biti sankcionisano na najgrublji način, dok je ostalima sve dozvoljeno, od drona sa zastavom Velike Albanije, preko kukastog krsta na Poljudu ili nacističkog salutiranja Džo Šimunića... RFK Novi Sad zato nudi ugovor, stan i hranu Dejanu Popoviću, koji je ostavljen bez hleba samo zato što se nije stideo svog porekla i svoje republike. Mi patriote cenimo i na delima, a ne samo na rečima i nadamo se da će ovaj fudbaler, koji zaslužuje podršku celog srpstva, postati deo žuto-plave familije, gde se vrednosti koje on promoviše neguju i štite - poručili su jasno i glasno iz RFK Novi Sad.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.