POZNATI FUDBALER UHAPŠEN ZBOG SKANDALA TOKOM PANDEMIJE: Osvajač titule je uradio nešto strašno...
Foto: Printscreen/Twitter

SRAMNO

POZNATI FUDBALER UHAPŠEN ZBOG SKANDALA TOKOM PANDEMIJE: Osvajač titule je uradio nešto strašno...

Odmah je otpušten od strane kluba

Objavljeno: 09:32h

Fudbaler šampiona Kine Gvangžu Evergrandea Ju Hančao je otpušten od strane kluba jer je probao da izvede malverzaciju sa registracijom svog automobila.

On je svojeručno promenio tablicu na automobilu, što ne samo da nije dozvoljeno ni u jednoj drugoj zemlji, već se ovoga puta time direktno krši naredba kineskih vlasti o putovanjima u doba pandemije.

Pravila u Gvangžuu kažu da vozila koja nisu iz tog grada smeju da se voze samo četiri uzastopna dana, a onda naredna četiri dana - ne. Juov automobil je registrovan na njegov rodni grad, Lioaning, koji je udaljen 2.700 kilometara i kako je pomenuti fudbaler hteo da se vozi više nego što to propisi dozvoljavaju, rešio je da slovo E na registraskoj tablici "pretvori" u F, upravo da ga policija ne bi ometala da i daje bude za volanom svakodnevno.

ODmah mu je određen pritvor od 15 dana, kazna u visini od 5.000 kineskih juana (što je 646 evra), dobio je i 12 kaznenih poena na vozačkoj dozvoli (po kineskom zakonu, koji predviđa da se svake godine kazneni poeni uslovno rečeno "brišu", ko nakupi 24 poena ukupno, ili u dva navrata za godinu dana po 12 ili više kaznenih poena, mora ponovo da polaže vozački ispit).

Takođe, šampion ga je odmah otpustio, a ispisnica iz kluba sadrži vrlo jednostavno obrazloženje:

- Svaki igrač koji je prekršio zakon dobija otkaz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.