Rođen u Srbiji, bio u Partizanu, a sad hoće da igra za Južnu Afriku!
Samir Nurković u sredini, Foto: Printscreen/Youtube/Masiya Mbatha

Želja mu nije sporna

Rođen u Srbiji, bio u Partizanu, a sad hoće da igra za Južnu Afriku!

Jedino što su propisi veliki problem

Objavljeno:

Neobična priča stiže iz Johanezburga o nepoznatom fudbaleru Samiru Nurkoviću, članu Kajzer Čifsa.

U pitanju je momak koji je rođen u Tutinu, u Srbiji, pre 28 godina i prošao je omladinsku školu Partizana, ali nikada nije stigao do prvog tima. Posle toga ga je karijera vodila svuda po Evropi da bi prošlog leta napravio neverovatan zaokret i potpisao za jedan od najtrofejnijih i najvećih klubova na celom afričkom kontinentu.

I to se ispostavilo kao pun pogodak, jer je na 24 utakmice postigao 12 golova, jedan je od najboljih igrača u Južnoj Africi, a i njemu samom je sjajno tamo i odlično se uklopio u stil života na samoj ivici južne hemisfere.

Toliko mu se sve dopalo da čak želi i da obuče dres južnoafričke reprezentacije, što je poručio svom agentu Dejanu Simiću, koji je to i ispričao južnoafričkim medijima.

- Samir se toliko zaljubio u ovu zemlju, da kada sam ga posetio u novembru pitao me da se raspitam kolike su šanse da zaigra za reprezentaciju Južne Afrike, jer ako postoje, on bi odmah obukao njen dres - poručio je njegov menadžer.

Ipak, pravila kažu da bi morao da živi najmanje 5 godina u toj zemlji kako bi dobio južnoafrički pasoš i time stekao pravo da igra za njihovu reprezentaciju, a kako je tek godinu dana samo stanovnik Johanezburga čini se da će mu se ova želja teško ostvariti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.