VRATIĆE GA PONOVO U ZATVOR?! Dok Ronaldinjo čeka da ga puste iz kućnog pritvora, sad je na udaru zbog pranja novca!
Foto: EPA/Nathalia Aguilar

češljaju mu papire

VRATIĆE GA PONOVO U ZATVOR?! Dok Ronaldinjo čeka da ga puste iz kućnog pritvora, sad je na udaru zbog pranja novca!

Brazilski fudbaler bi mogao da produži boravak "iza brave"

Objavljeno: 12:04h

Legendarnom Ronaldinju uskoro ističe kazna kućnog pritvora u trajanju od 4 meseca zbog posedovanja lažnog pasoša kojim je ušao u Paragvaj.

Čuveni brazilski fudbaler i njegov brat Roberto Asis su i dalje u Paragvaju u kućnom pritvoru, gde su još 5. marta uhapšeni zbog korišćenja lažnih pasoša prilikom ulaska u zemlju, iako im pasoši za to uopšte nisu ni bili potrebni.

Oni su najpre bili u pravom zatvoru sa brojnim drugim zatvorenicima, ali su potom platili 1,2 miliona funti kako bi bili smešteni u kućni pritvor.

foto: Printscreen / Twiter

Međutim, njihovi problemi s paragvajskim vlastima i ostanak "iza rešetaka" mogli bi da se produže jer su sada pod istragom zbog pranja novca.

Ronaldinjo je pre izvesnog vremena zbog pranja novca bio na udaru u brazilskih vlasti, jer je na ime poreza dugovao 1.5 miliona funti svojoj zemlji, a poznato je da je istovremeno koristio brazilske i EU pasoše koji su mu oduzeti u Brazilu.

Njihovi advokati trenutno rade na tome da budu pušteni ovog meseca i na slobodi će se gotovo sigurno naći, ali možda samo privremeno.

foto: EPA

Inače, Ronaldinjo se bio žalio na tretman u Paragvaju, nakon što je Apelacioni sud odbio njegovu žalbu i zahtev za puštanje na slobodu.

- Ljudi u svojim domovima, moraju da zamisle kako je kad ne možeš da radiš ono na šta si navikao. Mislim da je to nešto što će ostati sa svima nama koji prolazimo kroz ovo komplikovano iskustvo. Nadam se da će se ovo završiti uskoro i da ćemo svi moći da odemo svojim kućama i živimo kao pre - rekao je Ronaldinjo za "Mundo Deportivo".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.