MILIMETARSKI OFSAJD VIŠE NIJE OFSAJD: Holanđani pokrenuli revoluciju u finalu, učestvovao i srpski sudija u promeni
Foto: Printscreen/Youtube

I FiFA je radila na tome

MILIMETARSKI OFSAJD VIŠE NIJE OFSAJD: Holanđani pokrenuli revoluciju u finalu, učestvovao i srpski sudija u promeni

Dakle, od sada će napadaču biti data prednost kada odlučuju milimetri kako se ne bi poništavao toliki broj golova od kada je u upotrebu uveden VAR

Objavljeno:

Sprema se prava fudbalska revolucija u Holandiji! Ofsajd koji u stvari neće se suditi kao ofsajd, odnosno, one situacije u kojima odlučuju milimetri više neće biti dosuđivane kao nedozvoljena pozicija napadaču.

Naime, kako je objašnjeno, Holanđani planiraju da uvedu “dozvoljenu grešku”, što znači da napadač koji je za deset centimetara najbliži protivničkom golmanu neće biti u ofsajdu.

Oni su istakli da su se svi saglasili da VAR nema potrebe ništa da menja ukoliko je igrač u tom “dozvoljenom” ofsajdu od jednog decimetra.

U međuvremenu, iz Engleske su, iako oni sa tim imaju najviše problema, odmah sugerisali FIFA da ne dozvole ovo pravilo u Holandiji. Jedan od članova radne grupe FIFA bio je i naš sudija Dalibor Đurđević.

foto: Starsport©

- Problem koji se pojavio uvođenjem VAR tehnologije, da se zbog “milimetarskih kompjuterskih ofsajda” poništavaju golovi, dovela je do, po statističkim podacima, smanjenja broja golova na utakmicama gde se VAR primenjuje. A to su svakako najgledanije svetske lige. Zbog toga je počelo da se radi na traženju rešenja kako da se ovaj problem prevaziđe - rekao je Đurđević za "Telegraf".

foto: EPA/Cath Ivill

Takav je recimo bio primer na nedavnom derbiju između Evertona i Liverpula kada je gol za pobedu "crvenima" poništen zbog svega nekoliko milimetara ofsajda, ako ga je uopšte i bilo.

Podsetimo, VAR tehnologija u Srbiji se očekuje od naredne sezone pa će biti zanimljivo videti kako će sve ovo biti primenjeno u našoj zemlji. Ako ništa, Sudijska organizacija u svojim redovima barem ima čoveka sa velikim iskustvom što se tiče ove teme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.