PRE 5 GODINA OSVOJILI LIGU, SAD IM PRETI IZBACIVANJE IZ ISTE: Rumunski klub u problemu zbog dopinga čak 3 igrača!
Astra je prethodnih godina bila redovan učesnik evropskih takmičenja, Foto: EPA/Alessandro di Meo

osramotili klub

PRE 5 GODINA OSVOJILI LIGU, SAD IM PRETI IZBACIVANJE IZ ISTE: Rumunski klub u problemu zbog dopinga čak 3 igrača!

Jedan fudbaler je već priznao upotrebu dopinga

Objavljeno:

Kada je u rumunskom Klužu smenjen stručnjak Dan Petresku, došao je mladi trener Edvard Jordaneskua i odmah se video napredak u timu. Dobili su tri vezane utakmice i Kluž može opet da se nađe na vrhu tabele Lige 1.

Ako bude išlo po planu, biće im potreba pobeda protiv Astre iz Đurđa danas u 19 h. Međutim, pred sam meč pojavila se informacija u rumunskim medijima da bi Astra mogla da bude izbačena iz lige.

Naime, trojica igrača tima iz Đurđa - Aleksandru Jonica, Kehinde Fatai i Takajuki Seto bili su dopingovani. Oni su koristili neželjena sredstva koja su zabranjena od strane Svetske antidoping agencije.

Fudbaleri Kluža
Fudbaleri Klužafoto: Youtube / Printscreen

Jonica je priznao, te je odlučio da sarađuje sa nadležnim organima kako bi dobio manju kaznu. Zbog ovakvih stvari, suspenzija ne može da bude manja od četiri godine, ali ako dođe do saradnje kazna se može smanjiti i do 75%. Sva trojica su suspendovani od kraja septembra 2020. godine, 15 meseci zabrane, te bi se krajem godine vratili na teren.

Ako kazna bude pravosnažna, Fudbalski savez Rumunije će morati da kazni i Astru izbacivanjem iz elite, kako ne bi federacija trpela posledice od strane UEFA.

Pred meč sa Klužom, predsednik Koman je optužio najbolji tim u Rumuniji da stoji iza ove afere.

- Postoje neke situacije koje nisu nastale u rumunskom fudbalu. U prošlosti, pre direktnog duela, rivali su pokušavali da stvore haos ili počnu priče oko transfera. Sad vidim da se ovaj nered dešava. Molim ljude iz Kluža da vode računa o svom timu i da ne brinu o nama - izjavio je Koman za Digisport.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.