KAKO JE PUJOL BRISAO S LEKIĆA PLJUVAČKU?! Igra se 25 minut, a ja najjačoj Barsi dao već 2 gola! Šta sad da radim?!
Foto: Profimedia

Kako je nekada tresao mreže

KAKO JE PUJOL BRISAO S LEKIĆA PLJUVAČKU?! Igra se 25 minut, a ja najjačoj Barsi dao već 2 gola! Šta sad da radim?!

Igra se 25. minut kod nas u Pamploni, a ja onoj Barsi već dao dva komada

Objavljeno:

Bivši napadač Crvene Zvezde Dejan Lekić u razgovoru za portal 24sedam, dotakao se svoje epizode u Osasuni i golova koje je postigao protiv katalonskog giganta. Prvo u Kupu kralja, u porazu 1:2, ali onda dvaput u prvenstvenoj pobedi 3:2.

- Igra se 25. minut kod nas u Pamploni, a ja onoj Barsi već dao dva komada. Trčim i mislim se 'čoveče, šta ćeš da radiš ostalih sat vremena, kad si već dva komada spakovao'. Na stadionu haos, čini ti se da sve gori. Dao sam im gol i u prvoj sezoni u Kupu kada smo ispali, ali ovo je bilo nešto značajnije, jer igraš za bodove protiv aktuelnog šampiona Evrope. Na klupi Gvardiola, desno Dani Alveš, levo Abidal, pozadi Pujol i Pike, unutra Buskets, Ćavi, Maskerano, napred Mesi, kasnije je ušao i Inijesta. Ta Barsa je bila još strah i trepet u Evropi, ali mi ih dobijemo. Onda počnu pozivi iz Srbije 'brate, upropastio si mi tiket', jedan izgubio ovoliko, drugi onoliko. Svi se kladili protiv Osasune i mene - sa osmehom se prisetio 35-godišnji Lekić.

Tada se prisetio i duela sa jednim od najboljih defanzivaca Barselone, legendarnim kapitenom Karlesom Pujolom.

- Bio je neki korner za nas, čuvao me je Pujol. U jednom trenutku sam uspeo da mu se sakrijem u gužvi, pa da iznenada iskočim ispred njega očekujući da ću tako pre doći do lopte. Izgleda da sam ga stvarno iznenadio, jer u trenutku kada sam ja izleteo u prostor ispred njega, on je pljunuo u tom pravcu i pljuvačka je završila na mom šorcu. Ej, kad je on to video… Dođe prvi prekid i sagne se da me briše, pa mi se izvinjava, pa moli da razumem kako je sve bilo slučajno. Trči čovek i vidiš da mu neprijatno, 'oće iz svoje kože da iskoči, a ja ga smirujem i govorim da razumem slučajnost. Eto, takvi su vam svi ti veliki igrači kao Pujol, a ako nisi spreman da pokazuješ poštovanje saigračima, treneru, klubu, protivniku, navijačima, ma, neće te biti, nestaćeš za čas posla - upozorava Lekić svoje mlađe kolege.

Lekić trenutno nastupa za trećeligaša Las Rozas iz Madrida, malo u inat svojoj krštenici, malo iz razloga da ga ćerka i sin zapamte kao aktivnog fudbalera, a ponajviše što nijednog trenutka nije prestao da uživa u treninzima i utakmicama za bodove. Još mu se ne zatvara ta stranica života, iako već odmerava trenersku klupu planirajući da jednog dana ona postane njegova glavna spona sa igrom i takmičenje.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.