BEKAMOV KLUB POD ISTRAGOM! Prekršeno ,,TAM'' pravilo
Foto: Profimedia

neregularan transfer

BEKAMOV KLUB POD ISTRAGOM! Prekršeno ,,TAM'' pravilo

Tim iz MLS lige, pod istragom je zbog transfera Bleza Matuidija

Objavljeno: 18:25h

Kako je zvanično objavljeno, MLS pokreće istragu povodom prelaska Bleza Matuidija u redove Majamija prošlog leta.

Sumnja se da je klub sa Floride, koji je deo u vlasništvu proslavljenog engleskog fudbalera, Dejvida Bekama, dao više novca od onog što je ugovorom predviđeno.

Matuidi je prešao u Majami iz Juventusa, a klub iz Sjedinjenih Američkih Država nije morao da izdvaja novac za obeštećenje jer je Francuzu istekao ugovor sa ,,Starom damom'''.

Pravila MLS nalažu da svaki tim može da potpiše tri igrača čiji ugovori ne moraju da ulaze u zvanični budžet kluba.

Inter je iskoristio ,,TAM'' pravilo'' (Targeted Allocation Money). To je novac od lige koji klub može da dobije kako bi napravio razliku na terenu.

Maksimalna plata za potpisivanje takvog ugovora, bila bi 1.612.500 dolara, što ukazuju da su tolika bila Matuidijeva primanja.

Matuidi
foto: Profimedia

Procena je da je u Juventusu zarađivao 3.500.000 po sezoni, a u američkoj valuti to iznosi 4.170.000 dolara, tako da je Francuz pristao na više nego duplo manja primanja na Floriidi.

- MLS je otvorila zvaničnu istragu povodom angažovanja Bleza Matuidija od strane Inter Majamija, konkretno se istražuje da li su prilikom potpisivanja igrača ispoštovane budžetske smernice. MLS se neće oglašavati do kompletiranja istrage".MLS je otvorila zvaničnu istragu povodom angažovanja Bleza Matuidija od strane Inter Majamija, konkretno se istražuje da li su prilikom potpisivanja igrača ispoštovane budžetske smernice. MLS se neće oglašavati do kompletiranja istrage.

Oglasio se i klub sa Floride.

- Inter Majami je svestan današnjih izjava iz MLS i u potpunosti će učestvovati u procesu koji će liga sprovesti. Nemamo dalji komentar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.