NEĆE BITI KVALIFIKACIONIH UTAKMICA U JUŽNOJ AMERICI: Ništa od velikog derbija
Foto: Profimedia

odluka

NEĆE BITI KVALIFIKACIONIH UTAKMICA U JUŽNOJ AMERICI: Ništa od velikog derbija

U tekućem mesecu bila su planirana i dva velika derbija, Argentina je imala zakazane duele sa selekcijama Urugvaja i Brazila

Objavljeno:

Fudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) otkazala je martovske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ova odluka je doneta nakon što su mnogi evropski klubovi odbili da dozvole igračima putovanje na utakmice nacionalnog tima, a zbog nemogućnosti reprezentacija da igraju u najjačim timovima, odlučeno je da se ponište martovski datumi.

FIFA će, u koordinaciji sa CONMEBOL-om i predstavnicima Fudbalskih saveza svih zemalja, pokušati da pronađe novi datum utakmica, a možda će biti i nekih promena u sistemu kvalifikacija.

“Upravni odbor KONMEBOL-a je doneo odluku da suspenduje duplu rundu kvalifikacija za Katar 2022 zakazanu za mart. Odluka je doneta zbog nemogućnosti da se u željeno vreme pojave svi igrači iz Južne Amerike. FIFA će se potruditi da pronađe novi datum, u saradnji sa KONMEBOL-om i ostalim članicama. Uskoro će se nove opcije uzeti u razmatranje”, stoji u zvaničnom saopštenju.

U tekućem mesecu bila su planirana i dva velika derbija, Argentina je imala zakazane duele sa selekcijama Urugvaja i Brazila. Trenutno posle četiri odigrana kola, pozicije koje vode na Svetsko prvenstvo drže Brazil, Argentina, Ekvador i Paragvaj, dok je Urugvaj na mestu koje vodi u plej of.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.