KAPITEN SLAVNE GENERACIJE ZVEZDE OPLEO PO SUPERLIGI: Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid?
Foto: FK Crvena zvezda

sve je u pravu

KAPITEN SLAVNE GENERACIJE ZVEZDE OPLEO PO SUPERLIGI: Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid?

Realizacija projekta Superlige od fudbala bi napravila sport samo za privilegovane i ugrozila funkcionisanje svih ostalih klubova i takmičenja na Starom kontinentu

Objavljeno:

Noć pred nama obeležila je vest koja je potresla ceo fudbalski svet. Naime 12 klubova, onih najbogatijih, osnovali su jedinstvenu Superligu Evrope, koja nema nikakve dodirne tačke sa međunarodnim fudbalskim organizacijama.

To nije prošlo neopaženo ni u našoj zemlji. O svemu ovome komentarisao je i Stevan Dika Stojanović, kapiten slavne generacije Crvene zvezde, sa kojom je podigao pehar prvaka Evrope.

Stojanović je uz opasku "sektaši" vidno razočaran potezom osnivača Superlige počeo rezime aktuelnih dešavanja na međunarodnoj sceni u razgovoru za Sport klub.

- Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid? Stalo im je do 350.000.000 evra, pritom su milijarderi?! Fudbal i definitivno prestaje da bude fudbal, to više nema veze sa sportom. Biznis, biznis, ništa drugo. Fudbalu, dragi, veliki, najveći, zar si i ovo dočekao - zapitao se Stojanović.

Realizacija projekta Superlige od fudbala bi napravila sport samo za privilegovane i ugrozila funkcionisanje svih ostalih klubova i takmičenja na Starom kontinentu.

- Pročitao sam da se UEFA protivi takvom scenariju i da je izričito protiv ovakvog razvoja događaja, preteći da će Superligašima da zabrani učešće u bilo kojem domaćem takmičenju, kao i na evropskom nivou, dok bi igračima moglo da bude uskraćeno pravo da zauzmu mesto u državnim selekcijama, što je pravi, odgovarajući, rekao bih i logičan odgovor. U svemu me je privukao i stav Premijer lige, u kojem je oštro osuđen koncept Superlige, gde se naglašava da bi on uništio snove klubova širom Ostrva i Evrope da će njihov tim u nekom trenutku moći da se popne na vrh i igra protiv najboljih. Osude su sa svih strana, Aleks Ferguson, nekadašnji trofejni menadžer Mančester junajteda je, smatram, bio najdirektniji, za sve što se sad dešava upotrebio je adekvatnu reč: kriminal. Kazneno delo protiv fudbala! Kad to kaže legenda… Sve ovo liči na firmu u kojoj postoji gazda, čiji je kapital unutra, a radnici bi za sve da se pitaju. UEFA će, nadam se, biti nemilosrdna - zaključio je Stevan Dika Stojanović.

(Espreso/SportKlub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.