VELIKA TUGA, UMRLA LEGENDA EVROPSKOG FUDBALA: Francuska plače za Žan-Pjerom Adamsom (VIDEO)
Adams nosi broj 6, Foto: Profimedia

STRAŠNO

VELIKA TUGA, UMRLA LEGENDA EVROPSKOG FUDBALA: Francuska plače za Žan-Pjerom Adamsom (VIDEO)

Greškom anesteziologa upao je u komu iz koje se više nije probudio

Objavljeno: 13:30h

Žan-Pjer Adams (73), nekadašnji fudbalski reprezentativac Francuske, umro je u ponedeljak u bolnici u Nimu nakon 39 godina provedenih u komi.

On se proslavio igranjem u dresu Nice i PSŽ-a i reprezentacije Francuske, a u komi je bio 39 godina, nakon što je doživeo povredu kolena, a bilo je potrebno da zbog toga ode na rutinsku operaciju koja se zakomplikovala.

Greškom anesteziologa upao je u komu iz koje se više nije probudio.

Kako je vreme odmicalo, šanse za oporavak su bile sve manje, a svojevremeno je njegova supruga odbila eutanaziju poručivši da je spremna koliko god je potrebno da se Adams probudi.

Kobna greška je bila loša inhalacija, cev je blokirala put kiseoniku i lekar je pogrešio što je izazvalo srčani zastoj. Došlo je do teških oštećenja na mozgu i pad u komu.

Mediji su pisali kako bolnica nikada nije uputila izvinjenje porodici nekadašnjeg francuskog reprezentativca, a opravdanje je bilo kako imaju mali broj anesteziologa i da je tog dana jedan lekar bio zadužen za osam pacijenata.

Porodica je na kraju tužila lekara koji je napravio grešku i proglašen je krivim. Kazna je bila jednomesečna suspenzija, a kasnije je preinačena u novčanu kaznu od 750 evra.

Adams je svojevremeno bio jedan od najboljih defanzivaca Evrope, odigrao je u karijeri preko 285 utakmica i postigao 26 golova, dok je najviše vremena proveo u Nici, za koju je upisao 126 nastupa i sebi otvorio vrata PSŽ-a. Za reprezentaciju Francuske je odigrao 22 utakmice.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.