PREDSEDNIK PORTUGALSKIH "FUDBALSKIH MUČENIKA": Gledam fudbal 48 godina i nikad nisam video takvo DOSTOJANSTVO!
Foto: EPA/Antonio Cotrim

'promenio ploču'

PREDSEDNIK PORTUGALSKIH "FUDBALSKIH MUČENIKA": Gledam fudbal 48 godina i nikad nisam video takvo DOSTOJANSTVO!

Juče je ozbiljno narušen ugled portugalske Primeire

Objavljeno:

Fudbaleri Belenenseša doživeli su (pa i sami priredili) sinoć pravu sramotu.

Ovaj tim je duel portugalske Primeire protiv ionako favorizovane Benfike počeo sa devetoricom fudbalera od čega su dvojica bili golmani. Zbog 17 slučajeva koronavirusa, klub nije imao izbora.

Igrali su s onim što su imali na raspolaganju, a opet nije bilo dovoljno, čak su zaigrali neki momci iz rezervi, dok je u veznom redu počeo - rezervni golman. Već u 24. sekundi Benfica je povela, a na poluvremenu je bilo 7:0 za goste.

FK Belenenseš, Haris Seferović
foto: EPA/Antonio Cotrim

Drugo poluvrijeme nije se odigralo. Domaćin je izašao sa sedmoricom na teren, a odmah po početku drugog dela se "iznenada" desila povreda još jednog, zbog čega je sudija, prema pravilima, morao da svira kraj.

Ipak, predsednik kluba, Rui Pedro Soareš, bio je ponosan posle utakmice.

- Gledam fudbal već 48 godina i nikad nisam vidio igrače s tako dostojanstvenim stavom kao što su igrači koji su se danas ovde predstavili. Za njih imam osećaj dubokog razumevanja. Svima su pokazali šta znači imati dostojanstvo. To što smo danas igrali ovde bila je šteta za sve nas, osim za devetoricu igrača koji su izdržali na terenu - rekao je on.

Rui Pedro Soareš
foto: Profimedia

On kaže da su tek u 19.13 časova u klubu saznali rezultate PCR testova, te se konačni spisak razlikovao od prethodnog, pa je već bilo kasno da se utakmica ne odigra.

- Nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se ovde dogodilo. Želim da ostavim poruku devetorici igrača koji su igrali, nikada u životu nisam vidio tako dostojanstven stav - dodao je.

Takođe je istakao da je Liga odbila njihov predlog o otkazivanju utakmice.

Ovo se ne slaže s onim što je Soareš pričao pre utakmice.

- Imamo 38 registrovanih igrača i verujemo svima. Odluka je na zdravstvenim vlastima. Sačekaćemo i poštovati njihoviu odluku - rekao je tada.

Disciplinska komisija portugalske lige istražuje jučerašnju utakmicu i ukoliko se dokaže da su domaćini namerno na poluvremenu napustili meč, preti im kazna oduzimanjem pet do osam bodova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.