RANGNIK PREDSTAVLJEN U JUNAJTEDU: Glavni cilj mi je da uravnotežim tim, želeo sam da Kerik ostane! (VIDEO)
Foto: EPA/Sascha Steinbach

ZVANIČNO

RANGNIK PREDSTAVLJEN U JUNAJTEDU: Glavni cilj mi je da uravnotežim tim, želeo sam da Kerik ostane! (VIDEO)

Kristijano Ronaldo je sjajan profesionalac, nisam video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku

Objavljeno: 12:12h

Ralf Rangnik, novi menadžer Mančester junajteda, prvi put se obratio novinarima kao šef ekipe sa Teatra snova.

Nemački stručnjak, koji je na klupi nasledio Olea Gunara Solskjera, rekao je da nije mogao da odbije poziv čelnika sa Old Traforda.

- Ako vas klub poput Mančester junajteda zove i daje vam takvu ulogu, ne možete da je odbijete. Svojevremeno, Čelsi me je kontaktirao, ali su oni pričali o poziciji menadžera na samo četiri meseca. Ovde pričamo o šest meseci i dve godine uloge savetnika - kaže Rangnik.

Na pitanje koji su mu prvi ciljevi, rekao je da tim učini uravnoteženijim.

- Glavni cilj mi je da uravnotežim tim. Primili smo dva gola u četvrtak i ako pogledate ukupan broj primljenih golova, to je u proseku dva po meču. To je previše. Tako nešto vam nije potrebno, u fudbalu je sve u tome da se smanji faktor koincidencije - dodao je nemački stručnjak, koji je otkrio da je razgovarao sa Solskjerom o ekipi puna dva sata pred meč sa Čelsijem.

Bivši trener Šalkea, Štutgarta i Lajpciga je odbio da kaže da li ovaj tim može da smanji zaostatak za vodećom trojkom, Liverpulom, Čelsijem i Mančester sitijem.

- Sve je u tome da se pobeđuje, na kraju, ja sam vrlo ambiciozan. Želimo najuspešniju moguću sezonu. Trenutno, moramo da budemo realni. Razlika između nas i videće trojke je velika, ali videćemo -

Pitali su ga i da li želi da ostane na kormilu duže od šest meseci.

- Ljudi sa kojima sam pričao su bili vrlo jasni o toj šestomesečnoj roli. Nismo pričali o tome šta će biti na leto. Ako budu pričali posle o tome, videćemo. Ako me pitaju za mišljenje, daću im istu preporuku koju sam dva puta dao i Lajpcigu, da je sa mnom bolje raditi na godinu dana - kaže Rangnik.

Novi menadžer Junajteda se osvrnuo i na problem koji klub ima po odlasku Aleksa Fergusona.

- Nije neobično da je posle dugog i uspešnog perioda klubu potrebno da nađe novu stazu. Klub nije imao kontinuitet u dovođenju novih igrača i držanja onoga što je DNK kluba. Ubuduće, članovi uprave i ja ćemo imati isto mišljenje. Važno je da u menadžmentu nemate mnogo promena -

Kristijano Ronaldo je takođe bio u fokusu priče.

- Vaš stil igre uvek morate da prilagodite tipu igrača koji imate. Gledajući Kristijana protiv Arsenala, u tom drugom poluvremenu, sa 36 godina... On je sjajan profesionalac, nisam video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku. Stvar je u tome kako da razvijemo ceo tim, ne samo Kristijana. Igramo u najtakmičarskijoj ligi na svetu, potrebni su nam svi igrači. Ono što sam video od njega, on je voljan da to uradi, da se podredi timu - rekao je Rangnik.

Majkl Kerik je posle pobede nad Arsenalom napustio klub u punom kapacitetu, Rangnik je naravno govorio i o budućim saradnicima.

- Majkla sam upoznao pre dva dana. Sreo sam njega i Kirana Mekenu, imali smo dug razgovor koji je trajao više od sat vremena. Pokušao sam da ga ubedim da ostane, na kraju, morao sam da prihvatim njegovu odluku. Srećan sam što ću moći da radi sa sadašnjim trenerskim sastavom, potrebna mi je njihova ekspertiza. Pokušaću da nađem dva ili tri saradnika koji će mi se priključiti narednih nedelja, mada to zbog Bregzita neće biti lako - primetio je Rangnik.

Navijače najviše zanima kako će Junajted igrati pod njegovom komandom.

- Mogu da idem samo korak po korak. Morate da osigurate da imate najveće moguće izglede za pobedu u narednom meču. Neka igrači slede tu ideju koju mogu da im ponudim o tome kako želim da igramo ubuduće. Pep je u Sitiju tri godine, Jirgen u Liverpulu pet, Tomas je stigao u Čelsi u februaru, ali oni su ispred nas u smislu toga kako želimo da se razvijemo. Više sam nego zadovoljan igračima koje imamo - priznao je Ralf.

Naravno, neizbežna je bila i priča o zimskim pojačanjima.

- Nismo još pričali o novim igračima. Sada je važno do detalja upoznati ove kojiu su tu, nemamo mali broj igrača. Ima ih dovoljno. Možda će posle Božića biti vremena da pričamo o transferima. Po mom iskustvu, zima nije vreme za prave transfere, biće teško obezbediti ih -

Rekao je da je zadovoljan što je protiv Arsenala bilo 3:2, a ne 3:3, a osvrnuo se i na medijske spekulacije kako dobija posebne bonuse za dovođenje odreženih igrača. Malo se i našalio, tako što je čitao imena sa tog spiska.

- Deset miliona za Halandam deset za Mbapea, pa deset za Levandovskog i Kimiha...To je glupost. Nema takve klauzule u mom ugovoru. Nema smisla pričati o novim igračima. Znam kakav je Erling Haland, ali u mešuvremenu, ceo svet je to shvatio. Ofanzivni igrači koje imamo ovde, mogu da kađem da su oni takvi da nemam potrebe da pričam o bilo kom drugom igraču. Moderan fudbal se promenio u poslednjih deset godina, pretvorio se u nešto više fizičko, atletsko, igra je vertikalnija. Kako bi se tim razvio, morate da trenirate telo i mozak igrača - zaključio je novi menadžer Mančester junajteda.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.