ZVEZDI SU SE NAJBOLJE 'PREPORUČILI': Kolumbijci napuštaju Šerif, Terzić dobio konkurenciju u vidu DINAMA!
Kastanjeda u duelu sa Sanogom, Foto: EPA/Andrej Cukić

biće borba u januaru

ZVEZDI SU SE NAJBOLJE 'PREPORUČILI': Kolumbijci napuštaju Šerif, Terzić dobio konkurenciju u vidu DINAMA!

Moldavci su prošli u 1/16 finala Lige Evrope, ali već žele da unovče najboljeigrače

Objavljeno:

Šerif iz Tiraspolja je ove sezone hit evropskog fudbala, izbacili su Crvenu zvezdu, potom i Dinamo Zagreb, pa zaigrali u Ligi šampiona gde su savladali veliki Real usred Madrida.

Ovi rezultati, ali i igre najboljih fudbalera, skrenuli su pažnju mnogih kluboav, pa će sada ostati bez svog kolumbijskog dvojca - Franka Kastanjede i Danila Arbolede.

Inače, oba fudbalera su bili strelci protiv Zvezde. Kastanjeda je postigao gol iz slobodnog udarca u Beogradu kada je doveo svoju ekipu u vođstvo, dok je Arboleda udarcem glavom savladao Borjana u Moldaviji i time poslao svoj tim u narednu rundu.

Danilo Arboleda
Danilo Arboledafoto: Profimedia

Već neko vreme se spekuliše da je štoper Arboleda na meti Crvene zvezde, što je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić, ali takođe je za usluge ovog stamenog igrača zainteresovan Dinamo iz Zagreba koji se takođe iz prve ruke upozano sa njegovim kvalitetima.

- Arboleda - da! Pregovaramo sa njim. Mislim da je šteta ispustiti jednog takvog igrača koji je igrao na visokom nivou u Ligi šampiona. A dolazi za džabe, jer mu je istekao ugovor. Videćemo u narednom periodu šta ćemo. Skautirali smo dosta igrača kojima ističu ugovori sada ili za šest meseci. Svesni smo da ono što nama treba, a to je dobro, kvalitetno, brzo i mlado, da to mnogo košta. To prevazilazi finansijske mogućnosti Zvezde. A opet, moramo investirati ako želimo da igramo u Ligu šampiona - izjavio je Terzić posle plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Važno je pomenuti i da je kolumbijski "Karakol Radio" u prednost stavio Dinamo Zagreb, dok se Zvezda i ne pominje kao moguća destinacija ovog štopera.

Pored Arbolede, Šerif će izvesno napustiti i Kastanjeda, posle dve godine. Igrač koji je bio i kapiten kluba je na svojim društvenim mrežama objavio video klip u kom objašnjava šta je sve postigao s ovim klubom, kao i da će ih uvek pratiti, ma gde god bio.

Kastanjeda je i u dvomeču sa crveno-belima pokazao da može mnogo toga i da je pravi komandos i "arhitekta" na sredini terena, te se postavlja pitanje, sada kad je slobodan igrač, da li bi Zvezda trebalo da ga dovede u svoje redove?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.